Annons

Massagespecialist gick från konkurshot till att trefaldiga försäljningen

En av Flowlifes massageprodukter, tillsammans med grundaren Lucas Wasniewski.
En av Flowlifes massageprodukter, tillsammans med grundaren Lucas Wasniewski. Foto: Press.
Flowlife såg sin försäljning av massageprodukter krascha i början av pandemin. Bolaget var nära konkurs men lyckades ställa om till e-handel och istället växa under 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Flowlife startades av Lucas Wasniewski när han var ute efter en massageprodukt till sin mamma och inte hittade vad han sökte, rapporterar tidningen Ehandel. 

Tillsammans med några vänner tog de fram egna produkter inom massage, för att senare bredda sortimentet till träningsprodukter. I dag finns de hos återförsäljare som Stadium och Komplett, bland storsäljarna utmärker sig Flowlifes massagepistoler.

Under 2019 hade omsättningen ökat till 13,5 miljoner kronor med en vinst på 0,8 Mkr. Men då fokus låg på att sälja produkterna vid olika event, särskilt motionslopp, försvann de möjligheterna under coronapandemin.

”Jag minns att vi hade en stor whiteboard där vi hade skrivit upp alla event vi skulle på. Ett efter ett strök vid event efter event som blev inställt. Plötslig var tavlan helt tom”, säger Lucas Wasniewski till tidningen Driva Eget.

Bolaget stod då med ett stort varulager, men saknade kanaler för att nå ut till kunderna.

”Vi var bara några månader ifrån en konkurs. Då beslutade vi oss för att satsa fullt ut på vår e-handel, och kombinera den med personlig service”, säger Lucas Wasniewski till Ehandel.

Under det första halvåret 2020 kämpade bolaget fortfarande för att överleva, men det nya fokuset gav resultat. På betygssajten Trustpilot har e-handeln fått högsta betyg av 95 procent av alla svaranden. Och när Flowlife summerade fjolåret hade försäljningen trefaldigats till 43 Mkr, med ett positivt resultat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer