Annons

Massive landar storkontrakt - ska göra spel av Avatar

Massives vd David Polfeldt, filmen Avatar.
Massives vd David Polfeldt, filmen Avatar. Foto: Daniel Nilsson
Malmöstudion Massive Entertainment ska skapa ett spel baserat på storfilmen Avatar. Bolaget räknar med att anställa cirka 100 personer i Malmö.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelet ska utspela sig på Pandora, den vackra men farliga månen i James Camerons världsberömda film Avatar, som är tidernas mest inkomstbringande film. Massive kommer att leda utvecklingen av spelet och ska återskapa fantasivärlden i spelmiljö. 

Massive Entertainments vd David Polfeldt säger till näringslivssajten 8till5 att det handlar om en mångårig satsning som ger Massive möjlighet att växa i Malmö med en tidshorisont på uppemot tio år.

"Det David Polfeldt och hans team ska göra handlar inte om att berätta storyn om Avatar, utan om att ta upplevelsen från filmen och göra det möjligt att i spelet utforska världen på Pandora", säger producenten Jon Landau till 8till5.

Regissören James Cameron och Lightstorm valde Ubisoft och Massive efter att Massive hade visat en tidig prototyp av spelet, där de använt den egenutvecklade spelmotorn Snowdrop. Motorn användes för att utveckla spelsuccén "The Division" och är också motorn bakom ett antal ännu så länge oannonserade Ubisoft-projekt. 

"I vanliga fall köper man en licens och gör ett spel isolerat från filmprojekten. Men här har de ett stort intresse i hur Pandora återskapas och samarbetet mellan oss blir centralt. Det vi gör går direkt till James Cameron", säger David Polfeldt till 8till5.

“Massive imponerade på mig med sitt stora engagemang för det här projektet och med styrkan i Snowdrop. Jag är övertygad om att Massive är helt rätt partner för oss, för att kunna väcka liv i den skönhet och de faror som finns på Pandora”, säger James Cameron i en kommentar.

Massive räknar med att behöva anställa ca 100 personer i Malmö för att arbeta med det nya spelet och det ska också vara en av anledningarna till att spelstudion under förra året köpte ett helt kvarter i Malmö.

Läs mer: Speljätten Massive köper ett helt kvarter i Malmö

För knappt ett år sedan släppte Massive sin enorma satsning ”The Division”, som enligt ägarna Ubisoft sålde för 2,7 miljarder kronor under de fem första dagarna. Titeln har sålt mer än något annat av Ubisofts spelmärken under debutveckan och spelet, som snart blir film, sysselsätter fortfarande omkring 150 personer. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies