Annons

Mastercard och Amex investerar i svenskarnas fintechsuccé

Christer Holoman och Fredrik Borgquist, grundare av Divido.
Christer Holoman och Fredrik Borgquist, grundare av Divido. Foto: Mimi Billing
Det svenska fintechbolaget Divido tar in drygt 130 miljoner kronor i nytt kapital. Bland investerarna finns kortjättarna American Express och Mastercard.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avbetalningsförmedlaren Divido (NTL) grundades av Christer Holloman, Fredrik Borgquist och Anders Hallsten för drygt fyra år sedan. Deras plattform erbjuder en avbetalningstjänst med 0-procentig ränta och fungerar som en mellanhand mellan långivare, e-handlare och kunder.

Nu tar bolaget in 15 miljoner dollar, drygt 130 miljoner kronor, i nytt kapital. Investerarna är riskkapitalbolaget Dawn Capital, Mastercard, American Express och tidigare investerare så som Mangrove Capital som var en av de första investerarna i Skype. 

Läs mer: Svenskarna som cashar in på fintech-buzzen i London 

Tilll skillnad från Klarna (NTL) som också erbjuder delbetalning på köp ställer Divido inte själva ut krediter, istället fungerar bolaget som en marknadsplats som kopplar samman konsumenter med kreditgivare. 

Kapitaltillskottet ska användas till fortsatt geografisk expansion för bolaget som har sin bas i London. Dessutom ska Divido erbjuda sin plattform som "white label" till andra banker och kreditgivare, rapporterar Techcrunch.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer