Annons

Mathem-grundarna lämnar

Mathems grundare Tomas Kull och Karolin Kull.
Mathems grundare Tomas Kull och Karolin Kull. Foto: Jack Mikrut
Mathems grundare Tomas och Karolin Kull lämnar nu sina operativa roller i bolaget. De båda blir dock kvar i styrelsen och behåller sitt ägande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”De tolv år som jag och Karolin jobbat för att bygga upp bolaget har varit mycket intensiva. Jag berättade för styrelsen redan under 2018 att jag avsåg att lämna min vd-roll så snart vi hittat en efterträdare” säger Tomas Kull i ett uttalande.

Bolaget räknar med att en ny vd är på plats så snart som möjligt.

Mathem uppger att styrelseordförande Andreas Bernström kliver in som arbetande styrelseordförande fram tills en ny vd är på plats. Han får även hjälp av finanschefen Therese Elmqvist som tar ett ökat operativt ansvar.

Karolin Kull lämnar i samma veva sin roll som marknadschef, enligt bolagets pressmeddelande.

Förutom Tomas och Karolin Kull är bland andra investmentbolaget Kinnevik, Verdane Capital och Clas Ohlson betydande ägare i Mathem.

Störst av dessa är Kinnevik, som investerade hela 900 miljoner kronor i Mathem i februari i år. Affären innebar att de fick en ägarandel 38 procent av aktierna.

Läs mer: Erik Mitteregger på dubbla stolar i Mathem-affären: Sköttes by the book

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer