Annons

Kinneviks matbutik plockar toppchefer från Spotify och Acast

Nya på jobbet: Erel Sherman och Daniel Forsman
Nya på jobbet: Erel Sherman och Daniel Forsman
Mathem utökar ledningsgruppen med två toppchefer från Spotify och Acast. Nätbutiken tog nyligen in en halv miljard kronor för att utveckla den digitala kundupplevelsen och bygga ett nytt lager. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mathem, dagligvarubutiken på nätet med Kinnevik som storägare, rekryterar två toppchefer från två av Sveriges kändaste streamingbolag. 

Den ena är Daniel Forsman som redan i oktober tillträdde med titeln Chief Engineering Officer på Mathem. Han var tidigare tecknisk chef (CTO) på poddplatformen Acast. Dessförinnan hade han chefpositioner på Sinch och Microsofts huvudkontor i Redmond, i delstaten Washington. 

Den andra är Erel Sherman, som just blivit Mathems produktchef (CPO). Han är född i London, men flyttade till Stockholm från Tel Aviv, och har en bakgrund som både som produktchef och vd från bolag inom e-handel, fintech, mobilitet och musik. 

Erel Sherman kommer senast från streamingjätten Spotify, där han hade titeln Senior Director of Product Management. Innan dess jobbade han på Google, där han var en del av ledningsgruppen för GPS-navigationsprogramvaran Waze. Enligt ett pressmeddelande från Mathem har Erel Sherman ”gedigen erfarenhet av att bygga upp, växa och skala upp produkter globalt, både från start-ups och mer etablerade bolag”.

”Daniel och Erel är med sina spännande erfarenheter och kompetenser ett fantastiskt tillskott in i Mathems ledningsgrupp och jag ser fram emot att tillsammans med dem och resten av ledningsgruppen få fortsätta Mathems spännande tillväxtresa”, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem, i ett skriftligt uttalande.

Läs mer: Kinnevik: Så ska Mathem bli Netflix för livsmedel

I mitten av februari aviserade Mathem att man tagit in en halv miljard kronor i riskkapital en ny jätterunda. Storägaren Kinnevik gick då in med 150 miljoner, medan pensionsjätten AMF köpte en tiondel av bolaget för 280 miljoner. 

”Det är ett kvitto på att vi är en seriös utmanare”, sa vd Johan Lagercrantz då.

Finansieringsrundan är en av årets fem största hittills, i hård konkurrens med de stora summor pengar som tagits in av bolag som Klarna, Kry och Tink.

Läs mer: Techbolagen rivstartar 2020 – miljardregn över Sverige

Pengarna kan behövas. Enligt den senaste offentliga årsredovisningen växte Mathems omsättning med 23 procent till 1,35 miljarder kronor under 2018. Förlusten var hela 182 Mkr. 

Enligt vd Johan Lagercrantz fokuserar Mathem just nu på att utveckla den digitala kundupplevelsen och bygga ett nytt lager i Larsboda, Farsta som öppnar 2022. 

”Lagret ska ha en hög grad automation och ligga nära kunderna. Det kommer gå ännu snabbare att få ut varorna. Vi levererar redan samma dag. På sikt ska vi kunna leverera inom 1-2 timmar”, sa vd:n nyligen till Di Digital.

Kinnevik har investerat 1,1 miljarder kronor i Mathem och är dess största ägare med 36 procent av aktierna.

I maj 2019 aviserades att grundarna Tomas Kull och Karolin Kull skulle lämna sina operativa roller i bolaget. Paret är dock kvar som storägare och Karolin Kull är ledamot i Mathems styrelse.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer