Annons

Matleveransjättar går samman – i affär värd 95 miljarder kronor

Leveranser från Just Eat.
Leveranser från Just Eat. Foto: Press.
Två av de största aktörerna inom matleveranser i Europa slår sina påsar ihop.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De europeiska konkurrenterna Just Eat och Takeaway.com, som verksamma inom matleveranser, har kommit överens om en sammanslagning. Affären är värd 10 miljarder dollar, motsvarande 95 miljarder kronor, rapporterar Reuters.

Nuvarande aktieägare av London-noterade Just Eat kommer att kontrollera 52,2 procent av det nya bolaget. Under 2018 hanterade företagsgruppen 360 miljoner order värda 7,3 miljarder euro, motsvarande 77 miljarder kronor.

Enligt Just Eat och Takeaway kommer sammanslagningen innebära att bolaget tar en ledande position på flera av världens största marknader för matleveranser, såsom Storbritannien, Tyskland, Kanada och Nederländerna.

Jitse Groen från Takeaway kommer inta rollen som vd för det nya företaget, som kommer att ha sitt huvudkontor i Amsterdam, skriver Reuters.

Två av de största konkurrenterna på matleveransmarknaden är Delivery Hero, som är noterat på Frankfurtbörsen med svenske Niklas Östberg som vd, och brittiska Deliveroo.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer