Annons

Mat.se börjar leverera direkt in i kylen

Mat.se ska börja leverera mat innanför dörren till ett 50-tal kunder. Till höger: Måns Danielson, vd Mat.se.
Mat.se ska börja leverera mat innanför dörren till ett 50-tal kunder. Till höger: Måns Danielson, vd Mat.se.
Först ut var det digitala låsbolaget Glue och Ica. Nu börjar Mat.se i ett samarbete med låsjätten Assa Abloy leverera mat innanför dörren hos kunderna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Att sitta hemma och vänta på att varor beställda på nätet ska levereras är ett ständigt återkommande irritationsmoment för många. Men med ökad användning av digitala lås kan dessa problem snart vara ett minne blott.

Ett exempel på detta var sommarens pilotprojekt mellan Ica, Glue och Postnord där mat beställd på Ica levererades direkt in i kylskåpen utan att kunderna var hemma. Nu tar matleverantören Mat.se efter. I ett pilotprogram med låsjätten Assa Abloy kommer Mat.se-kunder att få sina matvaror levererade innanför dörren. 

Läs även: Nu ska Ica leverera mat direkt till ditt kylskåp

Assa Abloy har precis som Glue tagit fram ett digitalt lås men i jämförelse med Glue, som har sitt eget mobila system för att kunder ska kunna släppa in främlingar i hemmet, använder Assa Abloy och Mat.se appen Tikky, framtagen av Telenor, för att göra det möjligt att ge ut en tillfällig kod till låset.

I projektet får ett 50-tal familjer testa tjänsten.

Läs även: Matjätten Axfood lägger bud på Mat.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer