Annons

Maven Wireless förbättrar mobilnätet – tar in 18 miljoner

Maven Wireless vd Fredrik Ekström och Almi invests investerare Karin Ebbinghaus.
Maven Wireless vd Fredrik Ekström och Almi invests investerare Karin Ebbinghaus. Foto: pressbild
Maven Wireless förbättrar täckningen i mobilnät. Nu tar bolaget in 18 miljoner kronor för att påskynda sin internationella expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Att använda mobilen under konserter, fotbollsmatcher eller i en tunnel är sällan problemfritt. Att förbättra mobiltäckningen på dessa platser är ett problem som Maven Wireless (NTL) jobbar för att lösa. Bolagets hårdvara består av så kallade repeaters och förlänger räckvidden av radiofrekvenser för mobil kommunikation i bland annat inomhusmiljöer och på landsbyggden. 

Nu tar bolaget, som grundades 2016, in 18 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna finns Ikeas och Tetra Paks tidigare ordförande Göran Grosskopf. Även Almi Invest (NTL) går in med 7 Mkr i bolaget.

”Mobilt internet och mobilsamtal är en central del av allas våra liv i dag. Maven Wireless produkt drar tre gånger så lite ström som övriga jämförbara lösningar och den ger täckning på platser som är svåra att nå, säger Karin Ebbinghaus, investeringschef på Almi Invests Greentechfond. 

Läs även: Niklas Zennström: Cleantech är dött 

Maven har haft ett fokus på energieffektivitet och hållbarhet. Det ger bolaget en fördel jämfört med andra aktörer, enligt vd:n Fredrik Ekström.

I fjol hade bolaget en omsättning på närmare 14 miljoner kronor med en förlust på 3,9 Mkr. Under samma år tog de in närmare 5 miljoner kronor i riskkapital, enligt Nordic tech list, och har fortsatt att ta in kapital under 2018. Den senaste investeringen ska påskynda Mavens internationella expansion, enligt bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies