Annons

Han lämnar it-miljardärens bolag – för att starta eget

Mattias Ljungman tillsammans med Sophia Bendz, partner på Atomico.
Mattias Ljungman tillsammans med Sophia Bendz, partner på Atomico. Foto: Patrik Olsson (Di).
Riskkapitalveteranen Mattias Ljungman lämnar profilerade Atomico för att starta en egen fond.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svensken Mattias Ljungman, som år 2006 startade riskkapitalbolaget Atomico tillsammans med Skype-miljardären Niklas Zennström, lämnar sin post.

Han ska istället starta ett eget riskkapitalbolag. Det ska heta Moonfire Ventures och investera i såddrundor, rapporterar Techcrunch. Mattias Ljungman ska redan nu ha säkrat en investering från just Atomico.

Mattias Ljungman kommer inte sluta på London-baserade Atomico omedelbart, utan vara kvar under en övergångsperiod på sex månader. 

Anledningen är att undvika störningar i bolaget. Efter hand kommer han att lämna över ansvaret över sina portföljbolag till andra medarbetare på Atomico. 

I slutet på 2018 utsågs Spotify-veteranen och affärsängeln Sophia Bendz till ny partner hos Atomico, med ansvar för den nordiska marknaden.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Hon blir Atomicos partner i Norden  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer