Hoppa till innehållet

Mentor-appen Remente i samarbete med Sahlgrenska

Hälsoappen Remente vill hjälpa sina användare att hantera stress. Nu startar bolaget ett pilotprojekt med Sahlgrenska för att hjälpa psykiatri-patienter.

David Brudö är grundare och vd på Remente.
David Brudö är grundare och vd på Remente.Bild: Pressbild.

Göteborgsbolaget Remente (NTL) lanserade sin betaversion av en digital mentor 2015. Appen ska hjälpa användaren att planera sitt liv och nå sina utsatta mål, för att på så vis hitta balans och mentalt välbefinnande. I fjol började det ta fart på nedladdningslistorna och bolaget har hittills laddats ned över 200 000 gånger. 

Nu ska Remente påbörja ett pilotprojekt med epsykiatrienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset för att kunna hjälpa patienter inför, under och potentiellt efter sin behandling. I projektet kommer appen att finnas tillgänglig på tre mottagningar i Västra Götaland och kopplas upp mot Vårdguiden 1177:s plattform för stöd och behandling.

”Programmet som psykologen lägger upp till patienten på plattformen kommer då att dyka i telefonen tack vare vår app. På det viset kan vi stötta behandlingen. Det har ju visat sig att internetbehandlingar fungerar väldigt bra inom KBT (lösningsorienterad terapi red. anm.)”, säger David Brudö, medgrundare och vd för Remente.

Läs även: Kan en app få dig att må bättre? Pepp-appen Remente rusar på listorna 

”Vår app är främst en wellbeing-app men den bygger på psykologiska principer. Samtidigt som vi försöker hjälpa användarna att få ihop livspusslet har vi fått feedback om att den även hjälper vid psykisk ohälsa.” 

Förutom pilotprojektet med Sahlgrenska har Remente även börjat erbjuda sin app till företag. Som en företagstjänst har Remente kunnat få ett annat intäktsben förutom premiumtjänsten som erbjuds privatpersoner som väljer att använda appen.

”Man vet att psykisk ohälsa är den ledande orsaken bakom sjukskrivningar och det finns nästan inga system för att hantera det här. Det kan vi hjälpa dem med. Vi har sett en ökad efterfrågan på detta och vi har börjat landa ett par stora kunder”, säger David Brudö. 

Läs även: Därför investerar King-miljardärerna i psykologi-appen Shim

Bakom bolaget står, förutom David Brudö, bland andra psykologen Niels Eék, "minnesatleten" och föreläsaren Idriz Zogaj, entreprenören Niklas Forser, mentala tränaren Kjell Enhager samt Saltside-medgrundaren och Skype-veteranen Anders Hallin.

Remente har tagit in ungefär 4,1Mkr i riskkapital från affärsänglar som Mikael Pawlo och Sam Bonnier. När Di Digital intervjuade David Brudö under våren 2016 var planen att ta in ytterligare kapital.

”Vi håller på att slutföra den här finansieringen nu och efter det kommer vi att börja marknadsföra vår tjänst, översätta appen till fler språk och utöka vårt team”, säger David Brudö.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera