Annons

Mentor-appen Remente i samarbete med Sahlgrenska

David Brudö är grundare och vd på Remente.
David Brudö är grundare och vd på Remente. Foto: Pressbild.
Hälsoappen Remente vill hjälpa sina användare att hantera stress. Nu startar bolaget ett pilotprojekt med Sahlgrenska för att hjälpa psykiatri-patienter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Remente (NTL) lanserade sin betaversion av en digital mentor 2015. Appen ska hjälpa användaren att planera sitt liv och nå sina utsatta mål, för att på så vis hitta balans och mentalt välbefinnande. I fjol började det ta fart på nedladdningslistorna och bolaget har hittills laddats ned över 200 000 gånger. 

Nu ska Remente påbörja ett pilotprojekt med epsykiatrienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset för att kunna hjälpa patienter inför, under och potentiellt efter sin behandling. I projektet kommer appen att finnas tillgänglig på tre mottagningar i Västra Götaland och kopplas upp mot Vårdguiden 1177:s plattform för stöd och behandling.

”Programmet som psykologen lägger upp till patienten på plattformen kommer då att dyka i telefonen tack vare vår app. På det viset kan vi stötta behandlingen. Det har ju visat sig att internetbehandlingar fungerar väldigt bra inom KBT (lösningsorienterad terapi red. anm.)”, säger David Brudö, medgrundare och vd för Remente.

Läs även: Kan en app få dig att må bättre? Pepp-appen Remente rusar på listorna 

”Vår app är främst en wellbeing-app men den bygger på psykologiska principer. Samtidigt som vi försöker hjälpa användarna att få ihop livspusslet har vi fått feedback om att den även hjälper vid psykisk ohälsa.” 

Förutom pilotprojektet med Sahlgrenska har Remente även börjat erbjuda sin app till företag. Som en företagstjänst har Remente kunnat få ett annat intäktsben förutom premiumtjänsten som erbjuds privatpersoner som väljer att använda appen.

”Man vet att psykisk ohälsa är den ledande orsaken bakom sjukskrivningar och det finns nästan inga system för att hantera det här. Det kan vi hjälpa dem med. Vi har sett en ökad efterfrågan på detta och vi har börjat landa ett par stora kunder”, säger David Brudö. 

Läs även: Därför investerar King-miljardärerna i psykologi-appen Shim

Bakom bolaget står, förutom David Brudö, bland andra psykologen Niels Eék, "minnesatleten" och föreläsaren Idriz Zogaj, entreprenören Niklas Forser, mentala tränaren Kjell Enhager samt Saltside-medgrundaren och Skype-veteranen Anders Hallin.

Remente har tagit in ungefär 4,1Mkr i riskkapital från affärsänglar som Mikael Pawlo och Sam Bonnier. När Di Digital intervjuade David Brudö under våren 2016 var planen att ta in ytterligare kapital.

”Vi håller på att slutföra den här finansieringen nu och efter det kommer vi att börja marknadsföra vår tjänst, översätta appen till fler språk och utöka vårt team”, säger David Brudö.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer