Annons

Mer statliga pengar till Stings startups – mitt i coronakrisen

Propel Capitals vd Maria Ljungberg och Saminvestes vd Peder Hasslev.
Propel Capitals vd Maria Ljungberg och Saminvestes vd Peder Hasslev. Foto: Press.
Statliga Saminvest går in med fler miljoner i riskkapitalbolaget Propel Capital – som har över 120 startupbolag i portföljen. Orsaken är coronakrisens utbrott. ”Det finns en risk att ett antal sunda bolag får svårigheter att finna finansiering”, säger Peder Hasslev, vd på Saminvest.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inkubatorn Stings riskkapitalbolag Propel Capital får in ytterligare 12 miljoner kronor mitt under den brinnande coronakrisen. Det är statliga Saminvest som skjuter till medel.

”Vi ser att det finns en risk att ett antal sunda bolag får svårigheter att finna finansiering på grund av kortsiktig brist på riskvilligt kapital. Detta vill vi motverka”, säger Peder Hasslev, vd på Saminvest, i en kommentar.

Tanken är att pengarna ska kunna gå till följdinvesteringar i utvalda portföljbolag i Propel Capitals fjärde fond, som nu totalt tagit in 32 Mkr sedan starten.

I den ingår bland annat Mindmore, Tortalk, The Fit, Pliance och Airmee. 

Bland tidigare portföljbolag finns till exempel Sellpy som sålts till H&M, Karma som tagit in kapital från Electrolux och Kinnevik, samt Qasa som köpts av Blocket.

Hittills har Propel Capitals fem olika fonder investerat över 40 Mkr i drygt 120 olika bolag. Kapitalet kommer delvis från privata affärsänglar, men också från Saminvest.

”Utökningen av Propel Capital ger oss en fantastisk möjlighet att stötta dem i en tid av osäkerhet och begränsad kapitaltillgång”, säger vd:n Maria Ljungberg.

 Läs mer: 42 affärsänglar investerar i nya Sting-fonden 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer