Annons
Teslas vd Elon Musk.

Mercedes utmanar Tesla med lagringsbatterier för hemmet

Fysisk träning ska ge starkare digitala samarbeten SPONSRAT AV Tata Consultancy Services

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

En av Apples butiker i Tyskland.

Grönt ljus för Apple-butik i Stockholm

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Mercedes utmanar Tesla med lagringsbatterier för hemmet

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk.
Mercedes-Benz och Vivint Solar ska tillsammans erbjuda ett smart ekosystem för solenergiprodukter i USA. Mercedes batterier konkurerar därmed med Teslas Powerwall.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Daimler-ägda Mercedes-Benz och Vivint Solar ska tillsammans erbjuda ett smart ekosystem för solenergiprodukter i USA, skriver Business Insider.

Kortfattat handlar det om att Mercedes-Benz gör sina batterier för hemmen tillgängliga för den amerikanska marknaden medan Vivint står för själva panelinstallationen på taken.

Mercedes batterier kan lagra upp till 2,5 kilowatttimmar av energi. De tillverkas av dotterbolaget Deutsche Accumotive och finns redan på marknader i Tyskland, Storbritannien och Sydafrika.

Läs mer: Elon Musk dissar samarbete med Ubers vd

Sett till branschen är Mercedes batterier konkurrenter till Teslas Powerwall. Prismässigt är batterierna från Mercedes något billigare men samtidigt krävs det flera enheter än jämfört med bara en Powerwall på väggen.

De amerikanska hushållen spenderar i genomsnitt 901 kilowatttimmar per månad, enligt US Energy Information Administration.

Finwire / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post