Hoppa till innehållet

Meriterade medieprofiler vill erbjuda VR-upplevelser till alla

Cecilia Beck-Friis, Per Åström och Anders Ribbing är tre meriterade medieprofiler som nu slagit sina kloka huvuden ihop för att skapa VR-tjänsten Rayvr för den stora massan.

Grundarna av Rayvr: Per Åstöm, Cecilia Beck-Friis och Anders Ribbing.
Grundarna av Rayvr: Per Åstöm, Cecilia Beck-Friis och Anders Ribbing.Foto: Tobias Björkgren

Rayvr (NTL) ligger fortfarande i startgroparna efter att ha dragit igång i somras.

Tanken är att den som äger rättigheter till exempelvis konserter eller utställningar ska kunna använda Rayvr för att nå ut bredare.

”VR är nästa generations dataplattform och banar väg för helt nya sätt och tjänster att förmedla upplevelser, berätta historier och skapa nya tjänster. Vi ser en möjlighet att bygga något som gör det möjligt för människor att uppleva äventyr som annars hade varit en omöjlighet. Till exempel genom att ta del av platser och händelser som de annars inte hade kunnat besöka”, säger Cecilia Beck-Friis.

Bakom Rayvr står tre grundare med tung erfarenhet av mediebranschen.

Cecilia Beck-Friis, bolagets vd, har varit vice vd för TV4-gruppen sitter i dag i styrelsen för Paradox Interactive, Net Insight och Acando.

Läs mer: Tidigare TV4-chef går till Paradox Interactive

Anders Ribbing är bolagets affärschef och har jobbat för IMG, Differ, TV4 samt senast i rollen som chef för Nya affärer.

Den tredje grundaren är Per Åström som titulerar sig produktchef. Han har bland annat varit teknikchef för digitala medier på Aftonbladet, Svenska Dagbladet och TV4 samt arbetat på Schibsted. Senast jobbade han som innovationschef på TV4.

Förutom en diger meritlista och kunskaper sitter grundarna även på eget kapital och har ännu inte tagit in några externa investerare. Man vill dock inte gå ut med några omsättningsmål eller andra siffror.

”Vi är fortfarande tidigt i processen och går inte ut med det nu. Men det är klart att vi har en tro på att vi kan dra in pengar och skapa affärer på både kort och lång sikt”, säger Cecilia Beck-Friis.

Läs mer: Riskkapitalbolagen jagar VR-bolag

Läs mer: Så mycket omsätter VR

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera