Annons

Microsoft donerar miljarder till välgörenhet

Satya Nadella är vd för Microsoft
Satya Nadella är vd för Microsoft
It-jätten Microsoft satsar en miljard dollar, motsvarande drygt 8 miljarder kronor, på att få ut sina molntjänster till icke-vinstdrivande organisationer och välgörenhet. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är på modet i techvärlden att skänka stora summor pengar till goda ändamål. Nyligen lämnade Facebook-grundaren Mark Zuckerberg bort 99 procent av sitt innehav i det sociala nätverket till välgörande ändamål. Nu gör även it-jätten Microsoft en satsning, om än en mindre ambitiös sådan, åt samma håll.

Läs även: Hit går Mark Zuckerbergs välgörenhetsmiljarder

På konferensen World Economic Forum i Davos meddelade vd Satya Nadella att Microsoft satsar en miljard dollar, motsvarande drygt 8 miljarder kronor, i att få ut dess olika molntjänster till universitet, icke-vinstdrivande- och välgörenhetsorganisationer. 

I praktiken handlar det om kostnadsfri tillgång till tjänster som Microsoft Azure och CRM Online. Det är alltså inte fråga om reda pengar som skänks bort, och ökad spridning av de egna plattformarna gynnar naturligtvis även Microsoft. 

Satsningarna sker inom ramen för den nybildade organisationen Microsoft Philantropies, som bildades i december 2015 och ska fungera som samlingspunkt för Microsofts olika välgörenhetsinitiativ. 

Totalt ska 70 000 organisationer runt om i världen omfattas av satsningen, uppger Microsoft. 

Läs även: Post-härdsmälta - så ska Satya Nadella få Microsoft på fötter

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies