Annons

Microsoft fortsätter imponera i molnet

Foto: TT/Jeff Chiu
Microsoft toppade förväntningarna under det senaste kvartalet och molntjänsterna fortsatte att växa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Microsoft gjorde ytterligare ett starkt kvartal och slog förväntningarna för både vinst och omsättning.

Vinsten per aktie var 66 cent under fjärde kvartalet 2016, jämfört med 62 cent under samma period året innan. Totalt ökade vinsten med 4 procent till 5,2 miljarder dollar, motsvarande runt 46 miljarder kronor.

Omsättningen landade på 24,1 miljarder dollar, motsvarande runt 213 miljarder kronor, något högre än vad analytikerna hade tippat på.

Jämfört med samma kvartal under 2015 var ökningen av omsättningen dock blygsam och uppgick till 1 procent.

Bolagets molnaffär ökade på alla fronter. Det är en trend som har pågått under några kvartal, och går i linje med den strategi som Microsofts vd Satya Nadella har satt upp sedan han tog över posten i början av 2014.

Den största tillväxten stod molntjänsten Azure för, med 93 procent under det sista kvartalet i fjol.

”Våra framsteg inom AI accelerar i våra plattformar och tjänster, och kommer att ge ytterligare möjlighet att driva tillväxt i Microsoft Cloud”, skrev Satya Nadella i ett uttalande om resultatet.

För första gången redovisade Microsoft också resultatet för Linkedin, en affär som avslutades i december förra året och kostade bolaget 26,2 miljarder dollar. Linkedin omsatte 228 miljoner dollar under kvartalet, men förlorade över 100 miljoner dollar.

Microsofts aktie rörde sig 1 procent uppåt i efterhandeln när kvartalsrapporten kom på torsdagkvällen svensk tid.

Läs också: Så fick de Microsoft att köpa deras startup

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer