Annons

Microsoft nära köpa Obsidian

Foto: Gregor Fischer
Microsoft är nära att slutföra ett förvärv av spelstudion Obsidian Entertainment som för bara några år sedan var på väg att gå i konkurs. Det uppger källor till Kotaku.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt insynspersonerna är det bara en tidsfråga innan affären blir tillkännagiven. De har hört att den ska vara ”90 procent” färdig, skriver spelsajten Kotaku.

Obsidian är kända för sina rollspel och de mest populära titlarna hittills har varit Knights of the Old Republic II från 2004 samt Fallout: New Vegas från 2010. 

Bolaget är grundat 2003 men hade ett årtionde senare stora problem och var nästan på väg att gå under. Räddningen kom i form av ett kontrakt för att göra ett nytt onlinespel.

Obsidian har de senaste åren arbetat med det svenska spelföretaget Paradox Interactive som agerat utgivare av spelen Pillars of Eternity och Tyranny .

Microsofts intresse för Obsidian kommer från att man vill stärka positionen inom PC. Obsidian har också ett förflutet med Microsoft då man låg bakom rollspelet Stormlands exklusivt för Xbox. Dessvärre ledde meningsskiljaktigheter till att lanseringen uteblev men Microsoft verkar alltså inte ha glömt bort Obsidian.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies