Annons

Microsoft trappar upp datacenterstriden – köper mark i Skåne

Microsofts vd Satya Nadella.
Microsofts vd Satya Nadella. Foto: Ted S. Warren
Microsoft har köpt mer mark i Sverige. Denna gång på sydligare breddgrader.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av förra året köpte Microsoft två markområden i Gävle respektive Sandviken för att bygga datacenter i Sverige. Prislappen landade på 269 miljoner kronor.

Nu köper giganten ännu mer mark i Sverige och jättarnas strid om molnet tätnar därmed.

Microsoft har den här gången köpt mark i Staffanstorps kommun. Bolaget meddelar att de tre platserna nu kommer att vara en del i Microsofts datacentersatsning i Europa och Norden. 

Enligt ordförande i kommunstyrelsen i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), rör det sig om 120.000 kvadratmeter mark som Microsoft nu köpt.

Marken såldes av fastighetsbolaget Kilenkrysset men prislappen är okänd. Kilenkryssets ordförande Jan Persson vill inte heller avslöja vad priset för marken landade på.

”Vi är nöjda med affären. Microsoft kommer igång och bygger direkt så det är positivt”, säger han till Di Digital.

Amazon Web Services, AWS, startade vid slutet av 2018 sina tre datacenter i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm. Även Google har köpt mark i Sverige. Under hösten 2017 avslöjades att bolaget köpt mark i Avesta.

Läs mer: Microsoft köper mark för datacenter i Sverige 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer