Annons

Miljardaffären klar: General Atlantic köper Hemnet

Anders Karlsson är finanschef på Swedbank, som tar hem en vinst på cirka 650 miljoner kronor i och med affären. Foto: Press
Anders Karlsson är finanschef på Swedbank, som tar hem en vinst på cirka 650 miljoner kronor i och med affären. Foto: Press
Investmentbolaget General Atlantic köper bostadssajten Hemnet för cirka 2 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 

Vid sidan av General Atlantic kliver ett konsortium med entreprenörerna Pierre Siri och Henrik Persson, tidigare investeringschef på Kinnevik, in som delägare.

”De tidigare ägarna Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling säljer hela sina innehav i Hemnet”, skriver Hemnet i ett pressmeddelande.

Prislappen hamnar enligt Swedbank på omkring 2 miljarder kronor.

Swedbanks Fastighetsbyrån äger inför transaktionen 34 procent av aktierna i Hemnet, en andel som enligt Swedbank kommer att öka med åtta procentenheter genom att Fastighetsbyrån nyttjar en option.

När transaktionen är genomförd, troligen i januari, blir General Atlantic majoritetsägare. Konsortiet får minoritetsposter, medan Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet samtidigt behåller sina minoritetsposter.

För Swedbank innebär försäljningen en realisationsvinst på cirka 650 miljoner kronor, som kommer hamna på resultatet under första kvartalet 2017.

”Köpet är inte villkorat av några myndigheters godkännande och förväntas slutföras i januari 2017”, skriver Swedbank.

Enligt Swedbanks finansdirektör Anders Karlsson har köparna ”god förmåga att vidareutveckla Hemnets affär på ett sätt som gynnar både kunder och mäklare”.

Di Digital/TT

Läs mer: Efter Schibsted-kollapsen – nytt försök att sälja Hemnet

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies