Annons

Miljardbolaget Babyshop varslar hälften av Lekmers personal

Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop.
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press
Ungefär hälften av personalen på Lekmer varslas efter Babyshops uppköp. ”Vi har tagit en del tuffa beslut”, säger vd:n Marcus Tagesson till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I våras köpte den snabbväxande e-handlaren Babyshop konkurrenten Lekmer i en affär värd 90 miljoner kronor.

Läs mer: Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

I samband med affären tog Babyshop in kapital till en värdering om 1 miljard kronor. Det gör Babyshop till ett av Sveriges högst värderade startupbolag.

Men nu försvinner ett 30-tal tjänster, eller ungefär hälften av personalen, från Lekmer, vilket Breakit var först att rapportera om.

Marcus Tagesson, vd för Babyshop, bekräftar nedskärningarna för Di Digital:

”Redan innan förvärvet tittade vi på hur vi kan få ihop verksamheterna på bästa sätt för att vända en negativ trend i Lekmer till något positivt. Vi har jobbat hårt på att få ut fulla synergier, för att få ett lönsamt och hälsosamt bolag. Det är viktigt för att Babyshop-gruppen ska fortsätta med sin ledande position. Därför har vi tagit en del tuffa beslut”, säger han.

Integreringen av Babyshop och Lekmer går annars enligt plan, berättar Babyshop-vd:n. Lekmer kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag. Mellan bolagen ser han en hel del synergier.

”Vi arbetar mot samma leverantörer och samma slutkunder. Sen har vi tittat på andra synergier så som system, alltifrån ekonomi till e-handeln.”

I ägarledet har Babyshop bland annat de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson samt Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén. Största ägare i bolaget är Verdane Capital. I samband med emissionen för att finansiera köpet av Lekmer klev bland annat Nordnets tidigare styrelseordförande Claes Dinkelspiel in som ägare.

Läs mer: Nu är deras Babyshop ett dubbelt miljardbolag

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer