Annons

Miljardbot mot Facebook efter vilseledande information

Två av tre svenskar läser inte säkerhetsavtalen till appar SPONSRAT AV Visma

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

En av Apples butiker i Tyskland.

Grönt ljus för Apple-butik i Stockholm

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Miljardbot mot Facebook efter vilseledande information

Foto: Eric Risberg
Facebook tvingas betala 1,1 miljarder kronor i böter efter att ha lämnat missledande information angående det sociala nätverkets förvärv av Whatsapp till EU-kommissionen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

EU-kommission bötfäller Facebook för att bolaget har lämnar felaktigt och missledande information angående det sociala nätverkets förvärv av Whatsapp. Boten uppgår till 110 miljoner euro, motsvarande nästan 1,1 miljarder kronor.

Det rapporterar flera medier, baserat på ett skriftligt uttalande av EU-kommissionen.

Facebook förvärvade Whatsapp för tre år sedan. I samband med uppköpet sade den sociala nätverksjätten till tillsynsmyndigheter att det inte gick att tillförlitligt matcha de två företagens användarkonton. Detta var av konkurrensskäl en förutsättning för ett godkännande av sammanslagningen.

Läs mer: Facebook släpper lathund för att upptäcka "fake news" 

EU-kommissionen ska dock vid sin nya granskning ha funnit att det trots Facebooks utsago faktiskt var tekniskt möjligt att göra det vid den tiden.

Utredningen mot Facebook har pågått i sex månader och EU-kommissionen kan välja att bötfälla ett företag med upp till en procent av dess globala omsättning. Det motsvarar i Facebooks fall 276 miljoner dollar, motsvarande 2,4 miljarder kronor, baserat på bolagets försäljning från 2016.

Regulatorerna ska hålla möte denna vecka och ett beslut kan komma antingen under denna vecka eller nästa, uppgav en av källorna. Facebook har avböjt att kommentera.

Direkt/Finwire/Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post