Annons

Miljardförlust för krisande Starbreeze – aktien faller

Foto: Jonas Eng
Spelutvecklingsbolaget Starbreeze redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget, som befinner sig i rekonstruktion, rapporterar också en miljardförlust.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Omsättningen uppgick till 82,5 miljoner kronor (103,8), en minskning med 21 procent mot föregående år. 

Den stora delen av omsättningen stod bolagets största titel, OVERKILL’s The Walking Dead, för. Enligt rapporten handlade det om drygt 34 miljoner. 

Företags rörelseresultat före räntor, skatter, nedskrivningar och amorteringar (Ebitda) blev -73,7 miljoner kronor (6,3). 

Samtidigt landade rörelseresultatet på -1 502 miljoner kronor (-43,0), mycket på grund av de stora nedskrivningar på tillgångar som bolaget gör med 1 401,9 miljoner kronor. 

Resultatet före skatt var -1 264,7 miljoner kronor (-67,9). 

På börsen backade aktien på beskedet. Klockan 10 hade den backat med drygt 8 procent till 1,08 kronor. Följ kursen här.

Läs mer: Starbreezekrisen: Säljer tillbaka spelrättigheter 

Trots det påvra resultatet är tillförordnade vd:n, Mikael Nermark positiv inför framtiden för bolaget, som sedan i december ligger i rekonstruktion.

”Det fjärde kvartalet var en turbulent period för Starbreeze med moderbolaget Starbreeze AB samt ett antal dotterbolag i rekonstruktion. Efter att ha tjänstgjort som vd i lite drygt två månader är jag fortsatt optimistisk att vi skall komma igenom denna period på ett bra sätt och kunna gå stärkta ur omvandlingen. Jag känner mig trygg i de strategiska vägval vi gjort. Framöver ska vi fokusera på kärnverksamheten: spelutveckling och förlagsverksamhet”, skriver han i en kommentar till rapporten. 

Enligt bolaget ska man ha inlett sökandet efter finansiärer som kan stadga upp bolaget framgent. Man skriver också att verksamheten som inte utgör kärnverksamhet ska försöka hitta samarbeten för att kunna fortgå. 

Läs mer: Mitt i krisen: Starbreeze skjuter på spellansering 

Resultat per aktie hamnade på -3,96 kronor (-0,22). Kassaflöde från verksamheten var -19,7 miljoner kronor (-44,3). Likvida medel var 72,4 miljoner kronor (233,8).

Efter rapporten rasade Starbreeze aktie. Under onsdagsmorgonen vid 09:25 hade aktien fallit med 5,93 procent och handlades för 1,11 kronor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer