Annons

Miljardsmäll för Apple – kunder ersätts för sega telefoner

Tim Cook, vd för Apple
Tim Cook, vd för Apple Foto: Jeff Chiu
Apple ska betala uppemot 500 miljoner dollar i en förlikning i USA därför att bolaget medvetet gjort vissa äldre Iphone-modeller långsamma.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under 2017 uppdagade det att Apple avsiktligen gjorde äldre mobiltelefoner långsamma.

Kritikerna menade teknikjätten gjort det för att få kunderna att köpa nya telefonerna, medan Apple har försvarat sig med att det varit nödvändigt för att skydda batterierna.

I början av februari i år fick affären följdverkningar genom att Apple gick med på att betala drygt 260 miljoner kronor till franska myndigheter.

Nu har Apple gått med på att betala uppemot 4,7 miljarder kronor i en förlikning i USA, skriver Reuters.

Uppgörelsen gäller amerikanska kunder som köpt vissa Iphone 6 och Iphone 7 och använt vissa versioner av Apple operativsystem. Enligt uppgörelsen ska bolaget erbjuda de berörda kunderna uppemot 25 dollar per Iphone. 

Apple har avböjt att kommentera ärendet. Som svar på kritiken har bolaget tidigare valt att sänka priserna på ersättningsbatterier.

Läs även: Apple ber om ursäkt för batteristrul

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer