Annons

Miljardvärderade scootern kommer till Europa

Foto: Jeff Chiu
Elektriska scootrar, som blivit mycket populära som hyrfordon i USA, är nu på väg till Europa. Företaget Lime lanserar sina scootrar i Paris redan den här veckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Limes lansering i Paris markerar starten på en aggressiv internationell expansionsplan och innebär att företaget hinner före sin rival Bird till Europa, skriver Financial Times.

Båda bolagen hyr i USA ut elscootrar via en app där man bland annat kan se vart scootrarna finns. En resa kostar ett par dollar och scootern når en hastighet på 25 km/h. Scootern kan efter resans slut lämnas av var som helst.

Både Lime och Bird är för närvarande i färd med att ta in hundratals miljoner dollar i finansiering. I slutet av maj värderades Bird till 9 miljarder kronor när man tog in nytt kapital på 1,3 miljarder kronor.

Kapitalet behövs för att hävda sig mot konkurrenter. Uber planerar att ta en tjänst för elcyklar, Jump, till Europa inom kort.

Just nu finns Lime i drygt 70 städer, främst i USA. Bolaget har hittills tagit in 350 miljoner dollar i riskkapital och har drygt 120 anställda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer