Annons

Succéappen skulle släckas efter kryptobråk – räddas av ny ägare

Foto: Press.
Kik hade över 300 miljoner användare för tre år sedan, men minskade sedan i popularitet. Grundarna beslutade sig nyligen för att den skulle stängas ned – men nu har en ny ägare lovat att driva vidare appen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Meddelandetjänsten Kik kommer inte att stängas ned som planerat, utan drivas vidare av nya ägare.

Köpare är Los Angeles-baserade Medialab, som förvärvar appen för en okänd summa pengar. Bolaget driver sedan tidigare det anonyma sociala nätverket Whisper.

Medialab omsatte i fjol 30 miljoner dollar, motsvarande 290 miljoner kronor, enligt källor till Techcrunch. 

De nya ägarna ska nu göra Kik snabbare och mer stabilt, minska spridningen av skräpmeddelanden och införa annonser i appen.

Det var i slutet av september som det kanadensiska bolaget Kik Interactive, som grundades 2009, aviserade att de skulle stänga ned sin populära meddelandetjänst för att istället satsa på en kryptovaluta de lanserade för två år sedan. 

Läs mer: App med miljonpublik stänger ned – satsar allt på kryptovaluta 

Den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, SEC, har stridit om huruvida valutan, som heter Kin, ska räknas som en valuta eller ett värdepapper. 

Konflikten har blivit kostsam för Kik Interactive, som alltså valde att stänga ned tjänsten och sparka merparten av sina 100 anställda för att spara resurser.

Under 2016 uppgav Kik att man globalt hade 300 miljoner registrerade användare men att appen hade slutat växa.

Enligt Kik Interactives medgrundare och vd Ted Livingston har dock appen nyligen börjat växa igen.

Enligt rapporten Svenskarna och internet från 2017 använde 9 procent av svenskarna Kik. Men bland personer under 25 år använde nästan en tredjedel appen dagligen, eller någon gång, enligt rapporten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer