Annons

Miljoner till nätplattform som stänger ute trollen

Gustav Hjärn är en av fyra grundare till debattplattformen Ifrågasätt.
Gustav Hjärn är en av fyra grundare till debattplattformen Ifrågasätt. Foto: Fredrik Norrlid
Debattplattformen Ifrågasätt ska stänga ute nättroll och oseriösa debattörer från kommentarsfälten. Nu stänger bolaget en såddrunda och fyller på med ett större Almi-lån.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Förutom de fyra grundarna går P Magnus Olsson och Erik Uggla in som ägare när bolaget stänger sin såddrunda och tar in ”ett miljonbelopp”. Samtidigt får Ifrågasätt också ett innovationslån från Almi på 600 000 kronor. Pengarna ska användas till att ytterliga utveckla bolagets tjänst, som består av två delar – ett system som hanterar kommentarer och en debattplattform där debattören inte kan gömma sig bakom anonyma konton.

Läs mer: Så ska Malmöbolagets teknik stänga ute nättroll

"Med emissionen och lånet från Almi så stärker vi vår kassa, vilket säkerställer de resurser vi behöver för den fortsatta utvecklingen, säger Gustav Hjärn, vd och medgrundare av Ifrågasätt.

Enligt Ifrågasätt har responsen från marknaden varit över förväntan och man för diskussioner med flera etablerade medier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer