Annons

Miljoner till ny läkartjänst för kroniskt sjuka

Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm får in nya miljoner till sitt bolag MediCheck.
Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm får in nya miljoner till sitt bolag MediCheck.
E-hälsobolaget MediCheck tar in 4,7 miljoner kronor i en första investeringsrunda. Nu ska tjänsten lanseras nationellt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

MediCheck (NTL) har utvecklat en digital tjänst som främst riktar sig till personer med kroniska sjukdomar. 

”Det finns 4,4 miljoner människor i Sverige som har minst en kronisk sjukdom. Det är en patientgrupp som ofta tvingas samordna sin egen vård och har behov av att träffa specialister”, säger Thomas Ehrengren, vd för MediCheck.

Tjänsten liknar Min Doktor och Kry, men med skillnaden att man erbjuder specialistläkare. Användaren kan också själv välja vilken läkare man vill träffa och i tjänsten finns läkare som tillsammans talar fler än 25 olika språk. 

”Vi har heller inga krav på att du ska ha en remiss från en vårdcentral, det här är en genväg till en specialistläkare. Och för att ge patienten kontinuitet så kan man själv välja vilken läkare man vill”, säger Christian Tärnholm, marknadschef på MediCheck. 

Finansieringsrundan leds av Soläng Invest (NTL), som tidigare investerat i bland annat Pacemaker, Orbital Systems och Modcam. 

"Det som tilltalar mig mest är den dynamiska affärsmodellen och de möjligheter till specifika, starka samarbeten samt den stora potentialen till en internationell expansion", säger Anders Göransson, vd för Soläng Invest i en kommentar.  

Läs mer: Ministern: Ersättningen till digitala vårdcentraler ska sänkas

Med i investeringsrundan finns också en handfull privata investerare, flera med en bakgrund inom medicin, samt acceleratorn Sting, vars acceleratorprogram MediCheck just nu deltar i.

"Det är bra att sjukvården tar till sig den nya tekniken. I stora delar av landet finns idag en brist på specialistläkare inom ett flertal discipliner. Genom den här tjänsten kan MediCheck på ett effektivt sätt möta behovet av specialistläkare, säger överläkare Fredrik Levin som är en av investerarna i såddrundan.

MediCheck lanserade sin tjänst i mitten av mars och pengarna som man nu tar in ska etablera bolaget på den svenska marknaden.

”Hittills har vi varit ofinansierade ur ett marknadsföringsperspektiv. Utmaningen för oss blir att få folk att förstå att man inte behöver en remiss för att nå en specialist”, säger Christian Tärnholm.

Läs mer: Halv miljard till digital vård 2016

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer