Annons

Miljoner till svensk dj-app – musikprofiler investerar i Pacemaker

Pacemaker har utvecklat mjukvara för DJ:s.
Pacemaker har utvecklat mjukvara för DJ:s. Foto: Pacemaker
Svenska Pacemaker Music tar in en miljon dollar, motsvarande 8,5 miljoner kronor, i ny finansiering från en rad internationella musik-investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Pacemaker har haft en lång resa från att ha utvecklat en portabel dj-apparat 2008 till att i dag helt ha gått över till mjukvara. Bolagets app har hyllats av Apple och gett dem en plats i den prestigefulla acceleratorn Techstars. 

Pacemaker har tagit in riskkapital ett antal gånger tidigare, bland annat tog bolaget in en miljon dollar både 2015 och 2016 (NTL). Nu gör de om samma sak och tar in ytterligare en miljon dollar i ny finansiering. 

Läs mer: Här är bolagen bakom det svenska musikundret 

Bland bolagets investerare finns svenska investeringsbolag som Spintop Ventures (NTL), Soläng Invest (NTL) och Victor&Victor (NTL). I och med den nya finansieringsrundan får bolaget in en rad nya aktieägare, bland annat den australiensiska fonden Mawson Ventures och amerikanska Plus Eight Equity båda startade av tidigare musik-entreprenörer. 

"Med denna investering fick vi möjlighet att knyta till oss personer med spjutspetskunskap inom music-tech och med internationella nätverk inom musikbranschen. Det betyder mycket för ett litet bolag från Sverige", säger Jonas Nordberg, vd för Pacemaker. 

Pacemakers mjukvara gör det möjligt för DJ:s att mixa strömmade låtar istället för att som i dag behöva ladda ned musiken i filer för att kunna arbeta med dem. I takt med att allt mer av musikkonsumtionen flyttar över till strömmade musiktjänster kommer även DJ:s behöva hämta musik därifrån och även lägga upp sin musik där, enligt Pacemaker. 

Läs mer: Här är de svenska bolagen som hyllas av Apple

Pacemaker har gått med förlust sedan starten och redovisade i fjol en förlust på knappt 7 miljoner kronor. Just nu kommer intäkterna från försäljning i appen men bolagets vision är större än så. Genom att skapa en laglig lösning för skapande och distribution av musik-remixar är tanken att flytta musikernas verk från lågt betalande plattformar som Youtube till högt betalande som Spotify.

"Vi har med andra ord en möjlighet att växa hela musikindustrin med många miljarder i nya intäkter och vi tror att vi kan få en del av det värde vi skapar", säger Jonas Nordberg. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies