Annons
Niklas Zennström är en av huvudinvesterarna i Orbital Systems.

Miljoner till Zennströms duschbolag

Byggbranschen behöver digitaliseras SPONSRAT AV IFS

Tim Cook vd för Apple.

Apple världens mest värdefulla varumärke

Taxiappen Ubers nytillträdde vd Dara Khosrowshahi.

Uber vill stoppa London-stopp med namninsamling

Nets vd Bo Nilsson.

Riskkapitaljätte vill köpa Nets för 42 miljarder

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Miljoner till Zennströms duschbolag

Niklas Zennström är en av huvudinvesterarna i Orbital Systems.
Niklas Zennström är en av huvudinvesterarna i Orbital Systems.
Malmöföretaget Orbital Systems kan stå inför sitt stora genombrott. Nu tar bolaget in minst 32 miljoner kronor i nytt kapital för att slå igenom i USA.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Orbital Systems har utvecklat en dusch som sparar så mycket som 90 procent av vattnet som används. Miljöteknikbolaget har vunnit mängder av priser och lovprisats i media. I slutet av förra året rekryterade Orbital Systems (NTL) den tidigare Tesla-höjdaren Peter Carlsson (NTL) som ny produktionschef. 

Peter Carlsson gick, enligt bolaget, samtidigt in som investerare. Några pengar har dock inte synts till i bolagets officiella handlingar. Men i bolagets färska årsredovisning framgår att Orbital Systems i våras fick in minst 32 miljoner kronor i nytt kapital till sitt amerikanska dotterbolag.

Vem eller vilka, utöver Peter Carlsson, som investerar är okänt. Bland Orbital Systems största investerare finns Skype-grundaren Niklas Zennström, Oriflame-familjen af Jochnick, det Malmöbaserade investeringsbolaget Dendera Venture och entreprenören Peter Enberg som grundat Kung Markatta. Totalt har Orbital Systems tagit in drygt 80 miljoner kronor i riskkapital (NTL).

Orbital Systems med grundaren Mehrdad Mahdjoubi vill själva inte kommentera investeringen, som gjorts i form av ett konvertibellån, mer än att den är "ett av flera instrument som ingår i en större finansieringsplan som drivs av Orbital Systems Inc".

Läs mer: Den svenska Tesla-höjdaren hoppade av – blir affärsängel

Orbital Systems omsatte i fjol 1 miljon kronor och gjorde en förlust på 18 miljoner kronor. Planen är dock att komma igång med volymförsäljning i slutet av 2016, vilket skulle kunna ge ordentlig fart på omsättningen. Det är just detta som är Peter Carlssons uppdrag i bolaget, han var ansvarig för att skala upp Teslas produktion och ska nu göra detsamma i Orbital Systems. 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post