Annons

Miljoninvestering ska ta smart bilförsäkring till marknaden

Liselott Johansson är vd för Greater Than.
Liselott Johansson är vd för Greater Than.
Greater Than lanserar en försäkring där bilföraren inte bara betalar efter antal körda mil utan även enligt hur säkert hen kör, vilket bolaget mäter i realtid. Nu har bilhandlaren Holmgren investerat 10 Mkr i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bilförsäkringsbolaget Greater Than (NTL) tar fram en försäkring som både ska ta in information om hur mycket men även hur trafiksäkert man kör. I jämförelse med andra försäkringar som tar in förarnas ålder, bilmärke och kön erbjuder Greater Than sina kunder en premie som reflekterar hur de kör i realtid. 

”Mycket av vår kunskap och vår teknologi går ut på att mäta bilförare. Vi har byggt upp den genom vår plattform som vi har arbetat med sedan 2004, och kan nu lägga till en mer avancerad produkt, som försäkringen”, säger Greater Thans vd Liselott Johansson.

Försäkringen ”Enerfy” kommer kunna se hur fokuserad eller stressad du är när du kör och i realtid kunna ge dig en försäkringspremie baserad på det. På det viset kan premien förändras från körning till körning. Tanken är att ”Enerfy” ska disrupta den svenska bilförsäkringsmarknaden. 

Läs även: Försäkringsbolag sänker premier med hälso-app

Greater Than har nu tagit in 10 miljoner kronor av bilhandlaren Holmgren Group. Liselott Johansson ser investeringen som ett sätt att nå ut med sin försäkring till fler kunder när produkten lanseras senare i år.

”Det är en stor del att ha distributionskanaler på plats när man ska lansera en produkt. Holmgren är en av Sveriges största bilhandlare så det är en otroligt härlig partner att ha med sig i de här stegen mot lanseringen”, säger Greater Thans vd Liselott Johansson.

Bilhandlaren Holmgren har 26 anläggningar på 16 orter.

”Vi går in som investerare på grund av att Greater Than har en väldigt spännande försäkringslösning och vi ser att tekniken som Greater Than använder kan komma att bli ett värdefullt verktyg för vårt dotterbolag att arbeta med", säger Benny Holmgren som är vd och huvudägare i Holmgren Group.

Greater Than omsatte 5,7 Mkr under 2015 och gjorde en förlust på 10,6 Mkr. 

Läs även: Digitalchefen efterlyser Airbnb-hemförsäkring

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer