Annons

Miljonregn över fintech-bolag från Skövde

Sara Wimmercranz (till vänster) och Susanne Najafi (till höger), grundare av Backing Minds, samt Stefan Willebrand (till vänster), grundare och vd för Bricknode, och Erik Hagelin (till höger), partner på Bricknode.
Sara Wimmercranz (till vänster) och Susanne Najafi (till höger), grundare av Backing Minds, samt Stefan Willebrand (till vänster), grundare och vd för Bricknode, och Erik Hagelin (till höger), partner på Bricknode. Foto: Pressbild
Riskkapitalbolaget Backing Minds investerar 10 miljoner kronor i Skövdebaserade Bricknode, som erbjuder infrastruktur för finansiella institutioner. ”Med Backing Minds som investerare kommer vi få nätverken och kunskapen som gör att vi kan påbörja nästa steg på vår resa”, säger Bricknodes grundare Stefan Willebrand. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I skuggan av de stora fintechbolagen som Klarna och Izettle fortsätter en rad mindre företag att frodas. Ett av dem är Bricknode, som grundades 2009 och har 20 anställda med huvudkontor i Skövde, och beskriver sig som ”ett Shopify för finansbranschen”. Bolaget har byggt en infrastruktur för finansiella tjänster som innehåller molnbaserade moduler och teknisk grundfunktionalitet för alla bolag som hanterar aktier, fonder, sparande och lån. 

I Bricknodes kundbas finns bland annat fondbolaget East Capital, Nord Fondkommision och Kaptena, en tjänst som värderar onoterade aktier och beräknar hur mycket skatt som ska betalas. 

Med föränderliga marknadsförhållanden kan det vara en komplex uppgift för bolag som levererar finansiella tjänster att hålla sig uppdaterade med regulatoriska bestämmelser, ökad konkurrens och föränderliga kundbehov. Kostnaderna för att tillhandahålla nya tjänster eller underhålla befintliga system på ett säkert och användarvänligt sätt ökar för varje år, enligt Backing Minds

Läs även: Techbolag upptäcker folksjukdomar under tandläkarbesöket

Bricknodes lösning kan ge företag den infrastruktur de behöver för att kunna erbjuda avancerade finansiella tjänster utan att själva behöva utveckla och administrera den grundläggande tekniken. 

”Vi har länge iakttagit skalningsproblemen som fintech-bolag möter och har i detta fantastiska Skövde-team hittat pusselbiten som har saknats. Bricknode är en gamechanger på en global marknad där spelare törstar efter smidiga och dynamiska lösningar för att behålla och attrahera nya kunder i ökande konkurrens och krav från myndigheter”, säger Viktor Sellman, investeringschef på Backing Minds, i ett pressmeddelande. 

Riskkapitalbolaget Backing Minds startade 2016 och har tagit in pengar från bland annat H&Ms ordförande Karl-Johan Persson och Stena-familjen. I portföljen finns även bland annat penningöverföringstjänsten Transfer Galaxy, testbolaget Dynamic Code och Trustrace, en blockchain-baserad spårbarhetsplattform.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer