Annons

Mimappen Musical.ly köps upp för uppemot 8 miljarder

Mimappen Musical.ly köps upp av kinesiska Bytedance.
Mimappen Musical.ly köps upp av kinesiska Bytedance. Foto: Musical.ly
Den kinesiska innehållsplattformen Bytedance meddelade på fredagen att bolaget köper mimappen Musical.ly. Köpeskillingen uppskattas till 800-1 000 miljoner dollar, motsvarande 6,7-8,4 miljarder kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kinesiska Musical.ly låter dig lägga upp videosnuttar där du mimar till dina favoritlåtar och har blivit populär bland unga runt om i världen. 

Nu köps bolaget upp av Bytedance. Parterna har inte kommunicerat några finansiella detaljer, men enligt källor till Reuters ligger köpeskillingen på 6,7-8,4 miljarder kronor. 

”Genom att integrera Musical.lys globala räckvidd med Bytedances massiva användarbas i Kina och viktiga marknader i Asien skapar vi en stor global plattform där våra innehållsskapare och varumärken kan interagera med nya markander", säger Zhang Yiming, vd för Bytedance, i ett uttalande. 

Läs mer: Kina slukar allt fler av världens techbolag

Bytedance är en av kinas hetaste startups och ligger bland annat bakom nyhetsaggregatorn Toutiao. Tidigare i år värderades bolaget till drygt 20 miljarder dollar, motsvarande omkring 170 miljarder kronor, i en finansieringsrunda. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies