Annons

Mimbly kammade hem pitchsegern under Female Founders

Mimblys medgrundare Isabella Palmgren.
Mimblys medgrundare Isabella Palmgren. Foto: Jonas Eng
Vattenåtervinningsbolaget Mimbly är segrare i pitchtävlingen under Di Digitals event Female Founders.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mimbly utvecklar vattenåtervinningssystemet Mimbox som är en add-on till alla tvättmaskiner oavsett märke och gör att uppemot 90 procent av vattnet kan återvinnas, energi sparas och mikroplaster fångas upp.

Bakom bolaget som grundades 2016 står Chalmersstudenterna Isabella Palmgren och Daniel Colunga, som nu har direktkvalificerat sig till en plats i den tredje upplagan av Di Digitals Startup Tour som går av stapeln i höst.

”Det är jättekul att höra att juryn tycker att miljöfrågan är lika viktig som vi gör”, säger Isabella Palmgren, som pitchade framför Female Founders jury.

Läs mer: Hon vill nå Ikeas kunder med sin uppfinning

Mimbly har under hösten, tillsammans med nio utländska startupbolag, suttit i Ikeas acceleratorprogram i Älmhult. Inför det kommande året satsar bolaget på att skala upp och ta sin miljöräddande produkt till kunderna. 

”Det blir fullt fokus på teknikutvecklingen och få den redo. Vi gör alla tester själva, men nu ska vi börja testa med kund och hitta nya produkter, för att sedan kunna ta in en investering och skala upp”, säger Isabella Palmgren.

Pitchtävlingen är ett av huvudnumren på Di Digitals event Female Founders och ger nystartade bolag chansen att berätta om sina affärsidéer inför en tung techjury.

Läs mer: De gör upp om segern i pitchtävlingen på Female Founders

Mimbly kammade hem segern inför den namnkunniga juryn bestående av Anna Söderholm, investment manager på Almi Invest som är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag, Ulrika Saxon som är styrelseproffs och vd för Bonnierkoncernens investeringsarm Bonnier Ventures, Susanna Campbell, styrelseproffs och ordförande för stiftelsen Norrskens investeringskommitté och Indra Sharma som är Venture Lead på riskkapitalbolaget EQT Ventures.

Läs mer: Anna Urombi utses till årets Female Founder 

Utöver Mimbly pitchade rörelselarmet Stilla, VR-bolaget Warpin och tvättappen Washaway. De fyra hade i sin tur valts ut från de 80-tal bolag som ansökt om att få pitcha under tävlingen – mer än dubbelt så många som förra året, då drönarbolaget Globhe tog hem segern.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer