Annons

Min Doktor: "Digitala vårdcentraler kan stå för 50 procent av vårdbesöken"

Daniel Persson, affärsutvecklingsansvarig Min Doktor.
Daniel Persson, affärsutvecklingsansvarig Min Doktor.
Digitala vårdcentraler kan stå för 50 procent av vårdbesöken om några år bedömer Min Doktor i en intervju med tidningen Fokus.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Daniel Persson som är chef för affärsutveckling på Min Doktor uppskattar att e-vårdgivarna i dag skulle kunna hantera ungefär 20 procent av de 17 miljoner besök som primärvården hanterar årligen, en siffra han tror kommer öka till 50 procent om några år. 

Samtidigt tror Persson att det kommer nya betalningsmodeller för e-vården som bättre återspeglar hur den digitala behandlingen går till.

"Vi är övertygade om att på sikt kommer vården fungera mer så som vi har byggt upp den", säger han till Fokus. 

Läs mer: Nu är Kry ett miljardbolag

Min Doktor har ökat antalet behandlingar från 2000 till 100 000 på två och ett halvt år. Parallellt har konkurrenter som Kry, Medicoo och Medicheck lanserat e-läkartjänster. Även stora vårdkoncerner som Capio och Aleris utvecklar e-läkartjänster och även några landsting gör försök på området.

(Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer