Annons

Min doktor dubblar omsättningen – men tappar ledningen bland digitala vårdcentraler

Jonas Vig är Sverigechef för den digitala vårdcentralen Min Doktor.
Jonas Vig är Sverigechef för den digitala vårdcentralen Min Doktor.
Min Doktor mer än dubblar omsättningen till 70 miljoner kronor för 2017. Malmöbolaget blir dock omsprunget av Stockholmskonkurrenten Kry i det digitala vårdracet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den digitala vårdcentralen Min Doktor (NTL) grundades 2013. Vid starten fokuserade bolaget på att erbjuda digital vård genom samarbeten med försäkringsbolag men har sedan dess även börjat vända sig till privatpersoner. Skiftet har haft en tydligt positiv påverkan på fjolårets omsättning. 

Bolaget har gått från en omsättning på 33 miljoner kronor 2016 till 70 miljoner kronor under 2017. Samtidigt ökar förlusten på grund av ökade kostnader och investeringar.

Bolaget redovisar en förlust på 102 Mkr för 2017, jämfört med 42 Mkr året innan.

Läs även: Doktor.se ger gratis digital vård – här är kvittot för landstingen 

Enligt Sverigechefen Jonas Vig kommer Min Doktor även framåt att fokusera på tillväxten och bolaget räknar inte med någon vinst de närmaste åren.

”Att förnya vården kräver viss naivitet, blandat med tung expertis och en stor skopa respekt för alla berörda intressenter. Det både kostar pengar och tar tid. Vi och våra ägare är beredda att investera båda”, skriver han i ett mejl till Di Digital.

Min Doktor tog i fjol in 218 miljoner kronor i externt kapital från bland annat riskkapitalbolaget EQT Ventures (NTL). Finansieringsrundan var en av de största bland svenska healthtechbolag i fjol. Konkurrenten Kry, med bas i Stockholm, tog samma år in 200 Mkr och gjorde ytterligare en finansrunda på över 540 Mkr tidigare i somras. I dag värderas Kry till över 3 miljarder kronor. 

För Min Doktor är värderingen betydligt lägre, drygt 650 miljoner kronor, och även när det gäller omsättningen har Kry gått om Min Doktor med närmare 30 miljoner för 2017. 

Läs även: Kry ökar omsättningen rejält – men tillväxten kostar 

I mejlet till Di Digital skriver Jonas Vig att Min Doktor kommer att fortsätta att investera i sin expansion i Europa och i uppbyggandet av ett internationellt team.

”Visst kostar det oss lite mer att gå den extra biten för att ligga i framkant och driva på utvecklingen”, skriver Jonas Vig.

Nyhetssajten Breakit var först att rapportera om Min Doktors rapport.


Lyssna på intervjun med Min Doktors grundare Magnus Nyhlén här:

https://embed.acast.com/startupstories/magnusnyhlen-mindoktor

Du hittar även Startup Stories på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Startup Stories? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Recensera podden här eller kontakta oss på Twitter, Facebook eller via mejl. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer