Annons

Min Doktor tar in 45 miljoner

Storägaren Christian W Jansson och Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander väljer att öka sitt ägande i vårdbolaget.
Storägaren Christian W Jansson och Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander väljer att öka sitt ägande i vårdbolaget.
Under måndagen fick vd:n Charlotta Tönsgård lämna vårdbolaget Min Doktor. Nu tar bolaget in 45 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbaserade Min Doktor (NTL) erbjuder digital läkarvård. Med hjälp av skriftlig kommunikation, telefonsamtal eller videolänk kan läkarna ge en diagnos och skicka recept direkt till mobilen.

Under måndagen stod det klart att bolagets vd Charlotta Tönsgård tvingas lämna bolaget.

”Man behöver olika ledare i olika faser. Magnus Nyhlén grundade bolaget och sprang första sträckan. Charlotta har sprungit andra sträckan på ett utomordentligt bra sätt och nu letar vi efter någon som kan ta den tredje sträckan i stafetten”, sade bolagets storägare och styrelseordförande Christian W Jansson då till Di Digital.

Nu rapporterar Breakit att bolagets tar in 45 miljoner kronor i nytt riskkapital.

”Det handlar om en företrädesemission för befintliga aktieägare, säger bolagets storägare och styrelseordförande Christian W Jansson.

Han går själv in med 11 miljoner kronor i Min Doktor samtidigt som den andra storägaren EQT Ventures går in med 17 Mkr. Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander väljer även de att öka sitt ägande i vårdbolaget.

”Det har gått jäkligt bra hittills. Vi har följt med och till och med ökat våra andelar i bolaget så vi tror på det,” säger Jonas Nordlander.

Jonas Nordlander har däremot inte mycket att tillägga angående styrelsens beslut att sparka den dåvarande vd:n Charlotta Tönsgård under måndagen.

”Vi sitter ju inte i styrelsen. Vi tycker att hon är grym men sen vill alla det bästa för bolaget. Christian som är storägare är en klok farbror och det är styrelsens jobb att göra det man tror är det bästa för bolaget”, säger Jonas Nordlander.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer