Annons

Mincs vd går till Zennströms duschbolag

Mincs avgående vd Mårten Öbrink. Foto: Pressbild
Mincs avgående vd Mårten Öbrink. Foto: Pressbild
Malmös entreprenörshus Minc förlorar sin vd när Mårten Öbrink går till det högteknologiska duschbolaget Orbital Systems. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mårten Öbrink lämnar vd-posten på Malmös entreprenörshus Minc för att gå vidare till Orbital Systems. Bolaget, som ofta beskrivs som Zennströms duschbolag, startades i Malmöinkubatorn. Det skriver nyhetssajten 8till5.se.

”Det är speciellt att jobba så nära entreprenörerna här i huset. Vissa får man en särskild relation till och så har det varit med Orbital”, säger Mårten Öbrink till nyhetssajten.

Han har lett entreprenörshuset sedan mars 2013. Nu blir han styrelseledamot och CTO, ansvarig för teknik och utveckling, på Orbital.

Orbital Systems (NTL) utvecklar en energi- och vattensnål dusch som renar och återcirkulerar duschvattnet. Affärsidén har lockat riskkapitalister med Skypegrundaren Niklas Zennström i spetsen att stoppa in minst 80 miljoner kronor i bolaget. Även Oriflame-familjen af Jochnick och det Malmöbaserade investeringsbolaget Dendera Venture har investerat i bolaget som skapat vad som kallats för ”duscharnas Tesla”.

Läs mer: Statliga stödmiljoner till Zennströms duschbolag

Minc inleder rekryteringen av en ny vd inom kort och styrelsen hoppas ersätta Öbrink under våren.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies