Annons

Mindre luft under vingarna för Angry Birds-bolaget

Det finländska mobilspelsbolaget Rovio, mest känt för Angry Birds, redovisar ett resultat före skatt för det tredje kvartalet 2019 på 6,1 miljoner euro, motsvarande  66 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Intäkterna steg till 74,8 miljoner euro (71,0). Det justerade rörelseresultatet sjönk till 5,4 miljoner euro (10,4) med en justerad rörelsemarginal på 7,2 procent (14,6).

”Den lägre justerade rörelsemarginalen i kvartalet berodde framför allt på ökade investeringar för att få nya användare”, uppger vd Kati Levoranta i delårsrapporten.

”Vår spelportfölj fortsätter sin förändring där det är tydligt att nya spel spelar en ökad roll och ersätter äldre spel i portföljen”, tillägger Rovio-chefen.

Nettoresultatet minskade i kvartalet till 5,1 miljoner euro (7,9).

I mitten av september sänkte Rovio sin vinstprognos för 2019, bland annat med anledning av ökade investeringar för att få nya användare under andra halvåret. Även omsättningsprognosen sänktes på grund av lägre intäktsförväntningar från gamla spel och varumärkeslicensiering.

Rovio upprepar i onsdagens delårsrapport guidningen att helårsintäkterna väntas landa i intervallet 295-310 miljoner euro och att den justerade rörelsemarginalen väntas hamna mellan 5 och 8 procent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer