Hoppa till innehållet

Mitt mingel är mer exklusivt än ditt!

Ett mått av exklusivitet är nödvändigt om ett mingel ska kännas meningsfullt. Men balansgången är hårfin, skriver Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz.

En av veckans snackisar inom techvärlden har varit konferensen Brilliant Minds i Stockholm. Sedan 2015 har Spotifys grundare Daniel Ek tillsammans med Aviciis tidigare manager Ash Pournouri bjudit in världsstjärnor att tala inför ”den nya världens entreprenörer”. Evenemanget har även stöd från flera svenska finansfamiljer som Stenbeck och Wallenberg. 

Spotifygrundaren Daniel Ek lockade Barack Obama till Sverige.
Spotifygrundaren Daniel Ek lockade Barack Obama till Sverige.

Bland årets talare fanns inga mindre än USA:s tidigare president Barack Obama som showade loss, skådespelaren Gwyneth Paltrow, supermodellen Naomi Campbell och klimataktivisten Greta Thunberg. Även delar av Techsverige fick chansen i strålkastarljuset som till exempel Einrides Robert Falck, Gigitals Viktoriya Kromchanka, Volvo Cars startup M:s Bodil Eriksson.  

Di har tidigare dokumenterat händelserna, men i år är Brilliant Minds stängt för medier. Något som förtretat många, Breakit-grundaren Stefan Lundell valde att kampera i matsalen på Grand Hôtel och diverse kvällstidningar sände live utanför avspärrningarna. Tråkigt såklart att inte ha tillträde, men samtidigt går det att förstå att alla inte är ute efter exponering. Stämningen blir annorlunda när det är exklusivt bara för de särskilt inbjudna. Daniel Ek brukar ju vanligtvis själv inte ge intervjuer. Bilden av honom blir något mystifierad och lite regisserad à la Nordkorea. I framtiden kanske vi får se en Tumblr-tråd med ”Daniel Ek looking at things”?

Det var högtryck i Di:s tält när fotbolls-vm visades under minglet i fjol.
Det var högtryck i Di:s tält när fotbolls-vm visades under minglet i fjol.Foto: @JOEY ABRAIT, Joey Abrait

Samtidigt är mingelsäsongen i gång för fullt. Försommaren är förändringarnas tid när energin återvänder efter den långa vintern. Folk byter jobb, bostad eller bryter upp. Och då slår suget efter nätverkande till. På söndag är det dessutom två veckor kvar till årets största nätverksevent – Almedalen. Utöver de drygt 4 000 seminarier som anordnas under veckan så är många där för att knyta nya kontakter.

Inbjudningarna börjar nu trilla in i mejlkorgen. Scheman läggs – var och när är det viktigast att vara under årets Visbyvecka? Snacket är redan igång om vem som är på plats och när man ska ses. ”Kan du fixa in mig på det där minglet också?” När jag var Almisnovis för många sedan var det en hel del jobb för att komma in på rätt mingel. Det krävdes lite detektivarbete att nå rätt person och i tid – ibland månader i förväg. 

Vi på Di anordnar som alltid vårt heta champagnemingel på måndag och tisdag där gräddan ur näringslivet och politik samlas. Luftpussar och ryggdunkar som faktiskt mynnar ut i både nyheter och affärer. En del högdjur har blivit rätt sura när de inte stått på vår lista och skällt ut vår Almedalsgeneral. 

Annars är ju rosé den dryck som främst förknippas med dessa tillställningar. Traditionen sägs ha börjat när ”Feffe” Andersson på Prime bjöd på den rådande sommardrycken i pr-byråns trädgård 2002. 

Under senare år har det även varit högtryck vid Skandias mingel, bredvid scenen i Almedalen varje kväll. I år har dock Skandia valt att endast ha en invigningsfest – ett tecken i tiden? Vissa måttfulla typer anser ju att det bryter det mot Almedalsetiketten att anordna mingel under partiledarnas tal. 

Heta gäster har ett tätt mingelschema och arrangörerna tävlar med alltfler tricks – allt ifrån löparmingel i ottan till glassmingel på eftermiddagen. Det finns också en trend med mindre, exklusiva mingel – en av mina favoriter i fjol hade tio gäster. Den spända stämningen från förra året kring valet och bråkande nazister känns långt borta i år. Klimatet och digitalisering verkar ligga på mångas läppar och historiskt sett så brukar näringslivet satsa mer när det inte är valår.

Techbuddys Tahero Nori och Expandera Meras Jessica Löfström intervjuas av Di Digital på Googles scen den 4 juli i Visby.
Techbuddys Tahero Nori och Expandera Meras Jessica Löfström intervjuas av Di Digital på Googles scen den 4 juli i Visby.

Di Digital är som vanligt på plats i Visby. Vi har bland annat frukostar tillsammans med Dagens Medicin och på torsdagen kör vi Open Mic på Googles arena för tredje året i rad på Hästgatan 1.

Under Open Mic talar spännande unga entreprenörer genom startup-hubben Changers hub. Jag är också stolt över att vi har fireside chats under dagen. Tre näringslivstoppar berättar då om deras entreprenöriella resa – med personliga utmaningar och framgångar. 

Bland annat gästar Jessica Löfström, grundare till byggbemmanaren Expandera Mera, Tahero Nori, grundare till Techbuddy, som beskrivs som ett ”Uber för techsupport” och Susanne Najafi från Backing Minds. Intervjuerna sänds såklart också live på Di Digital för dig som inte är på plats. Hoppas vi ses i vimlet i Visby!

Läs mer: Di Digital lyfter entreprenörer på Googles scen i Almedalen 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera