Annons

Mobilfenomenet Oneplus lanserar smart-tv

Carl Pei är mannen bakom det kinesiska mobilfenomenet Oneplus.
Carl Pei är mannen bakom det kinesiska mobilfenomenet Oneplus. Foto: Jonas Eng
Mobiltelefonuppstickaren Oneplus ger sig in i ett helt nytt produktsegment. Det kinesiska miljardbolaget, med svensken Carl Pei som medgrundare, ska utveckla en egen smart-tv.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska mobilfenomenet Oneplus är i dag ett av de mest snabbväxande företagen i hela världen, det går dessutom med vinst och omsatte över 11 miljarder kronor i fjol.

När Pete Lau grundade Oneplus ihop med fyra andra kinesiska affärsmän 2013 fick det svenska stjärnskottet Carl Pei möjligheten att driva den utlandsriktade delen av mobiltelefonföretaget. 

Läs mer: Carl Pei kränger smartphones för miljarder: ”Vi kunde gått under” 

För första gången sedan starten breddar sig nu bolaget till ett nytt produktsegment. Oneplus planerar nämligen att lansera en egen smart-tv.

”Medan annan konsumentelektronik har utvecklats och förbättrat våra liv, har tv-apparater förblivit konventionella och besvärliga", säger grundaren och vd:n Pete Lau i ett uttalande.

När Oneplus släppte sin första telefon 2014 hyllades den för sin kombination av smakfull design och lågt pris – nära nog hälften av vad andra premiumtillverkare som  Apple och Samsung då ville ha för motsvarande modeller. Deras mobiltelefoner har nyligen börjat säljas i Sverige med Telia som operatörspartner.

Den nya tv-divisionen kommer att ledas av grundaren Pete Lau. Det framgår inte hur långt Oneplus kommit i utvecklingen och något lanseringsdatum för tv-apparaten är ännu inte bestämt.

Läs mer: Carl Pei är en av Sveriges 28 framtida techmiljardärer 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer