Annons

Modcam tar in 15 miljoner för att utveckla sin bildanalys

Bogdan Tudosoiu och Karl-Anders Johansson på kontoret The Ground i Malmö.
Bogdan Tudosoiu och Karl-Anders Johansson på kontoret The Ground i Malmö.
Modcams teknik för avancerad bildanalys lockar mer kapital. Malmöbolaget tar in närmare 15 miljoner kronor i en ny investeringsrunda.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nyemissionen, som nyligen stängdes, gav Modcam (NTL) 14,9 miljoner kronor från befintliga ägare enligt handlingar till Boalgsverket. Bland delägarna finns svenska Spintop Ventures och tyska Robert Bosch Venture Capital.

Finansieringsrundan bekräftas av bolagets vd Andreas Nordgren, som inte vill kommentera investeringen närmare.

”I dagsläget har vi inte mer information än så”, säger han.

Modcam har utvecklat en sensor som enkelt uttryckt bygger på en kameramodul och en mjukvara som möjliggör avancerad bildbehandling på kort tid.

Läs även: Modcams kameror analyserar ålder och humör

Sensorn kan användas för att till exempel analysera vilka vägar kunder tar i en butik och datan kan användas som grund för att bygga om butiksmiljön för att öka försäljningen. Av säkerhetsskäl och integritetsskäl är det bara analysen som lämnar sensorn.

I våras presenterade IBM att Modcam blivit en del av teknikjättens globala entreprenörsprogram. Modcam använder också IBM:s molntjänst för att hantera de stora datamängderna som bildanalysen genererar.

Enligt uppgift till Di Digital har Modcam gjort klart med en större kund på den amerikanska marknaden och det är också den marknaden som Modcam nu tar sikte på med stärkt kassa.

Tidigare i år inledde Modcam ett samarbete med det amerikanska bolaget Percipo. Genom tillgången till deras algoritmer blir bildanalysen så pass detaljerad att det på året går att avgöra en människas ålder. Det är också möjligt att se om det är en man eller kvinna, om personen har glasögon, skägg eller mustasch och om man är ledsen, glad eller mycket glad.

Under 2015 tog Modcam in över 18 miljoner kronor från bland andra Robert Bosch Venture Capital och Spintop Ventures, Anders Laurin och Bert Nordberg.

Modcam grundades i slutet av 2013 av Bogdan Tudosoiu, Jan Erik Solem, Tord Wingren och Karl-Anders Johansson.

Läs även: Den svenska Tesla-höjdaren hoppade av – nu blir han affärsängel

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer