Annons

Modehandlarens vd bryter 160 år lång svit

Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Evelina Nedlund.
Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Evelina Nedlund. Foto: Di.
Spotifys expansion till nya marknader som miljardnationen Indien ger både nya abonnenter och ökar omsättningen. Men satsningen kantas också av flera hinder och utmaningar. Om det och fortsatt noteringsfest av e-handlare i veckans Digitalpodden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Noteringsfesten i Stockholm fortsätter och i veckans avsnitt analyseras de senaste börskandidaterna Linas Matkasse och Revolution Race. Linas Matkasse noteras på First North under våren 2021 och värderas till 760 miljoner kronor. Bolaget genomförde totalt 1,7 miljoner leveranser av matkassar i fjol och ökade sin omsättning med 12 procent till 1,2 miljarder kronor.

Även klädhandlaren Revolution Race är på väg att noteras, fast på Stockholmsbörsens huvudlista. Med det kommer grundaren Pernilla Nyrensten bryta en 160 år lång trend. Hon blir den enda kvinna som grundat ett bolag men sedan även fortsätter som vd på börsens huvudlista. I andra fall har vd-posten lämnats över till någon annan.

I dagens avsnitt får du också höra om Spotifys utmaningar i Indien – världens näst mest folkrikaste land och därmed en viktig marknad i streamingbolagets mål om att nå 1 miljard abonnenter. Men i landet finns en rad hinder och utmaningar. Det handlar om allt ifrån svagare betalningsvilja till sämre digital infrastruktur och internetuppkoppling. Indien har dessutom en överfull marknad, med konkurrens från en rad jättar inklusive Amazon Music, Gaana, Youtube och Hungama. Vad innebär det för Spotifys fortsatta tillväxt och analytikernas förtroende för bolaget?

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer