Annons

Monocl vill bli ett LinkedIn för life science – tar in 8 miljoner

Björn Carlsson är medgrundare och vd för Monocl.
Björn Carlsson är medgrundare och vd för Monocl.
Göteborgsbolaget Monocl Software har byggt ett stort analysverktyg för bolag aktiva inom life science. Nu tar mjukvarubolaget in 8 Mkr från affärsänglar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Företaget Monocl Software har byggt ett analysverktyg med miljontals experter och andra som är aktiva inom life science. I dag har verktyget 20 miljarder relationer mellan personer, institutioner, bolag och dokument. 

”Monocl EGO liknar till viss del LinkedIn, men verktyget är skräddarsytt för företag inom life science och är inte ett socialt nätverk”, säger Monocl Softwares vd Björn Carlsson.

Verktyget lanserades i mitten på november och tar nu in 8 Mkr för att expandera globalt. Investerna är en grupp affärsänglar, både svenska och utländska, med olika kompetens och erfarenheter. Bland annat sitter Petter Eriksson, utvecklingschef på Recorded Future, med i Monocls styrelse.

Läs även: Recorded Future – det svenska CIA-bolaget från insidan

Björn Carlsson och Tobias Thornblad grundade Monocl 2011 och började arbeta heltid med verktyget 2013. Förutom den senaste investeringsrundan har bolaget tidigare tagit in 5 Mkr från bland andra Almi, Vinnova och Tillväxtverket.

”Nu ska vi trycka på ordentligt på säljsidan och även vidareutvecka vissa moduler”, säger Björn Carlsson.

En dryg månad efter lanseringen av Monocls verktyg har bolaget ett tiotal kunder i Europa och i USA, mestadels läkemedelsföretag men även lab-techbolag. Under 2016 planerar det Göteborgsbaserade företaget att etablera nya strategiska samarbeten för att kunna växa på den internationella marknaden.

”Fokus är att växa och framgångsrikt lansera Monocl EGO på marknaden under nästa år. Det är det mest prioriterade sedan vill vi vända kurvan från förlust till vinst så snabbt det går.” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer