Hoppa till innehållet

Mötestjänsten Shoutaway fick plats hos prestigeinkubatorn

Bara ett bolag fick godkänt av Handelshögskolans blytunga jury. Nu hoppas Gustaf Hegelund och Theodor Tell på ett snabbt genombrott för tjänsten Shoutaway.

Gustaf Hegelund och Theodor Tell driver tjänsten Shoutaway
Gustaf Hegelund och Theodor Tell driver tjänsten ShoutawayFoto: Privat

Di Digital har tidigare berättat om toppnamnen som rekryterats till Handelshögskolans startup-inkubator SSE Business Lab. Sedan i somras är det bland andra Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski, Cristina Stenbeck och King-grundaren Sebastian Knutsson som avgör vilka startups som får plats i inkubatorn. Dessutom fungerar de som rådgivare för de antagna bolagen.

Nu står det klart att bara ett bolag fick godkänt under höstens första antagningsrunda. Det är det nystartade Shoutaway, som drivs av Handelsstudenterna Gustaf Hegelund och Theodor Tell.

Shoutaway är en app där användaren kan göra tidsbegränsade incheckningar, såkallade shouts. Tanken är att den ska användas för att berätta för vänkretsen var man befinner sig, till exempel för att bjuda in till en spontan middag eller after work.

“Vi vill att folk ska gå från att sitta och scrolla på mobilen till att träffa varandra på riktigt. Det handlar om att visa var ens vänner finns på riktigt, en väldigt enkel funktion som ingen kanal riktigt lyckas med idag”, säger Gustaf Hegelund.

Appen lanseras nu i veckan och blir gratis att använda. På sikt hoppas bolaget kunna tjäna pengar på betalda “shouts” från företag, till exempel restauranger som vill marknadsföra ett tidsbegränsat erbjudande till folk som befinner sig i närheten.

“Målet är 220 000 nedladdningar under de första tolv månaderna. Appen är färdigutvecklad och inskickad till Apple. Nu ska vi jobba med lansering och marknadsföring”, säger Gustaf Hegelund.

Platsen i Handelshögskolans inkubator är ovärderlig, menar de två grundarna:

“Dels får vi ett kontor att jobba på men också saker som juridisk rådgivning, hjälp med sökmotoroptimering och annat. Det är extremt värdefullt att kunna ta kontakt direkt med personer som Sebastian (Siemiatkowski, reds anm) och de andra bolagen som sitter där. Det blir mycket tips och tricks som man kan ta åt sig”, säger Theodor Tell.

Redan nu har rådgivarnas kontaktnät gett avkastning:

Förutsättningen för allt vi vill göra är att vi får in en investerare i bolaget och vi söker intelligent kapital. Sebastian Siemiatkowski hjälpte oss att få kontakt med Niklas Zennström från Atomico. Vi ska träffa Atomico, förhoppningsvis i London nästa vecka, och pitcha vår idé för dem”, säger Gustaf Hegelund.

Bland de andra bolagen i Handelshögskolans inkubator märks Weld, som nyligen tog in finansiering från Candy Crush-skaparna Tommy Palm och Alexander Ekvall, samt Bolånegruppen, som hjälper låntagare att förhandla med bankerna.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera