Annons

Mötestjänsten Shoutaway fick plats hos prestigeinkubatorn

Gustaf Hegelund och Theodor Tell driver tjänsten Shoutaway
Gustaf Hegelund och Theodor Tell driver tjänsten Shoutaway Foto: Privat
Bara ett bolag fick godkänt av Handelshögskolans blytunga jury. Nu hoppas Gustaf Hegelund och Theodor Tell på ett snabbt genombrott för tjänsten Shoutaway.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare berättat om toppnamnen som rekryterats till Handelshögskolans startup-inkubator SSE Business Lab. Sedan i somras är det bland andra Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski, Cristina Stenbeck och King-grundaren Sebastian Knutsson som avgör vilka startups som får plats i inkubatorn. Dessutom fungerar de som rådgivare för de antagna bolagen.

Nu står det klart att bara ett bolag fick godkänt under höstens första antagningsrunda. Det är det nystartade Shoutaway, som drivs av Handelsstudenterna Gustaf Hegelund och Theodor Tell.

Shoutaway är en app där användaren kan göra tidsbegränsade incheckningar, såkallade shouts. Tanken är att den ska användas för att berätta för vänkretsen var man befinner sig, till exempel för att bjuda in till en spontan middag eller after work.

“Vi vill att folk ska gå från att sitta och scrolla på mobilen till att träffa varandra på riktigt. Det handlar om att visa var ens vänner finns på riktigt, en väldigt enkel funktion som ingen kanal riktigt lyckas med idag”, säger Gustaf Hegelund.

Appen lanseras nu i veckan och blir gratis att använda. På sikt hoppas bolaget kunna tjäna pengar på betalda “shouts” från företag, till exempel restauranger som vill marknadsföra ett tidsbegränsat erbjudande till folk som befinner sig i närheten.

“Målet är 220 000 nedladdningar under de första tolv månaderna. Appen är färdigutvecklad och inskickad till Apple. Nu ska vi jobba med lansering och marknadsföring”, säger Gustaf Hegelund.

Platsen i Handelshögskolans inkubator är ovärderlig, menar de två grundarna:

“Dels får vi ett kontor att jobba på men också saker som juridisk rådgivning, hjälp med sökmotoroptimering och annat. Det är extremt värdefullt att kunna ta kontakt direkt med personer som Sebastian (Siemiatkowski, reds anm) och de andra bolagen som sitter där. Det blir mycket tips och tricks som man kan ta åt sig”, säger Theodor Tell.

Redan nu har rådgivarnas kontaktnät gett avkastning:

Förutsättningen för allt vi vill göra är att vi får in en investerare i bolaget och vi söker intelligent kapital. Sebastian Siemiatkowski hjälpte oss att få kontakt med Niklas Zennström från Atomico. Vi ska träffa Atomico, förhoppningsvis i London nästa vecka, och pitcha vår idé för dem”, säger Gustaf Hegelund.

Bland de andra bolagen i Handelshögskolans inkubator märks Weld, som nyligen tog in finansiering från Candy Crush-skaparna Tommy Palm och Alexander Ekvall, samt Bolånegruppen, som hjälper låntagare att förhandla med bankerna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer