Annons

MTG satsar i Kina med Tencent-bolag

MTG:s vd Jörgen Madsen Lindemann.
MTG:s vd Jörgen Madsen Lindemann. Foto: Oskar Omne (Di).
MTG tar ett rejält kliv på den kinesiska marknaden för e-sport genom att bilda bolag med Huya. Bolaget delägs av Tencent, storägare i Spotify, och innebär att MTG-ägda ESL värderas till 4,1 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den kinesiska marknaden för e-sport väntas i år ge intäkter på 210 miljoner dollar och därmed gå om västra Europa som den näst största regionen för e-sport globalt sett, enligt MTG.

Det är för att kapitalisera på den marknaden som MTG-ägda ESL och Tencentägda Huya, en streamingplattform för e-sport och underhållning, nu bildar ett samriskbolag.

I uppgörelsen ingår att Huya köper en minoritetspost i ESL för 30 miljoner dollar, motsvarande 290 miljoner kronor, som utgörs av såväl nya som existerande aktier. I affären värderas ESL till 425 miljoner dollar, eller 4,1 miljarder kronor, enligt MTG.

ESL ska emittera aktier värda 22 miljoner dollar, pengar som ska användas för ytterligare expansion och för att finansiera ESL:s pro rata ägarandel i joint venture-bolaget.

De båda bolagen ska arrangera lokala kinesiska e-sporttävlingar och turneringar, kopplade till ESL:s globala turneringskalender med ambitionen att nå maximalt deltagande av kinesiska e-sportlag på global nivå, enligt MTG.

”I Huya har vi en stark partner som kan lägga grunden för en framgångsrik expansion av ESL:s erbjudande till den starkt växande kinesiska marknaden för gaming och esport,” säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

ESL är enligt egen utsago världens största e-sportbolag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer