Annons

Musik-startupen Auddly tar in 20 miljoner

Björn Ulvaeus, en av musikprofilerna som har investerat i musiktjänsten Auddly
Björn Ulvaeus, en av musikprofilerna som har investerat i musiktjänsten Auddly Foto: TT
Startup-bolaget som har bland annat ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus som investerare tar nu in nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Musiktjänsten Auddly har flera kända musikprofiler som investerare. Utöver ABBA-veteranen finns även bland annat musikproducenten Max Martin och Aviciis manager Ash Pournouri bland investerarna. Bolaget grundades 2012 av Niclas Molinder och tar nu in 20 miljoner kronor, enligt Breakit.

Företaget, som startades 2012, har haft det motigt de första åren och tagit in pengar från sina investerare i flera omgångar. Senaste gången var så sent som i augusti i fjol, då Auddly tog in 15 miljoner kronor.

Läs mer: Brakförlust för ABBA-stjärnans startup

Auddlys tjänst går ut på att låtskrivare och producenter kan dokumentera och kommunicera vad som har gjorts av vem i en låtproduktion. Syftet är att det inte ska råda några oklarheter kring rättigheterna till de gjorda låtarna.

Tidigare har Auddly gått med förlust, 2015 med 8,7 Mkr och 2014 med 3,8 Mkr. Vilka det är som går in med det nya kapitalet i Auddly är i dagsläget oklart.

Läs mer: Stjärnproducenter investerar i svensk musiktjänst

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer