Annons

Musikjätten kavlar upp ärmarna – köper bolag

Foto: Andrew Harrer
Den svenska musikjätten Soundcloud köper distributionstjänsten Repost Network. Tjänsten hjälper musiker att få ut mest av Soundcloud. Det skriver Techcrunch.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget som förvärvades, Repost Network, erbjuder en tjänst som hjälper musiker att tjäna pengar på Soundcloud, skriver Techcrunch. 

Affären kablades ut i förra veckan och dess tystlåtenhet kan vara ett tecken på att Soundcloud hamnat i periferin inom streamingtjänster, skriver Techcrunch. 

Soundcloud har hamnat något i skymundan sedan man undgick en potentiell konkurs för ett och ett halvt år sedan. Då kom räddningen i form av en ny finansieringsrunda efter att bolaget månaden tidigare tvingats säga upp 40 procent av personalen. 

Soundcloud verkar nu har hamnat på fötter och går på offensiven med köpet av Repost Network. Bolaget gjorde sitt första förvärv 2012 när man betalade tio miljoner dollar för musikstartupen Instinctiv. 

(Fin Wire/ Di Digital) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer