Annons

Musk firar kursrus med shorts – Bezos rikare än före skilsmässan

Teslas grundare Elon Musk och Amazons grundare Jeff Bezos har sett sina förmögenheter växa i år.
Teslas grundare Elon Musk och Amazons grundare Jeff Bezos har sett sina förmögenheter växa i år. Foto: Susan Walsh
Världens rikaste man, Jeff Bezos, är rikare än någonsin enligt Bloombergs index. Hans skapelse Amazon är en av vinnarna i coronakrisen och har stigit kraftigt på börsen i år. Teslas grundare Elon Musk firar framgångarna på börsen med korta shorts.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jeff Bezos skildes från omkring en fjärdedel av sitt innehav i Amazon i samband med skilsmässan från Mackenzie Bezos. Detta petade ned honom från tronen som världens rikaste till fördel för Microsoft-grundaren Bill Gates.

Världen och framför allt amerikanarna under våren undvikit att handla i fysiska butiker och e-handelsjätten Amazon gått för högtryck. Detta har även satt spinn på aktien som har stigit med 56 procent hittills i år.

Hans innehav på omkring 11 procent har ökat hans förmögenhet till 172 miljarder dollar, motsvarande 1595 miljarder kronor. Det toppar hans tidigare rekord på 167 miljarder dollar i september 2018, enligt Bloomberg Billionaire Index.

Bill Gates har även han ökat sin förmögenhet – med omkring 9 miljarder dollar hittills i år. Men med en total förmögenhet på 114 miljarder dollar har han nu en bit kvar till Bezos förstaplats. 

Och de är inte ensamma bland tech-miljardärerna om att ha blivit rikare på sistone. Facebooks grundare Mark Zuckerberg har blivit 10 miljarder dollar rikare i år och är nu god för 88,6 miljarder dollar enligt Bloomberg.

Elbiltillverkaren Tesla har stigit kraftigt på börsen de senaste månaderna. På måndagen efter att ha presenterade bolaget leveransdata som var bättre än väntat och aktien nådde en ny toppnivå vid New York-börsens öppning. Teslas grundare Elon Musk har i år sett sin förmögenhet öka med 29 miljarder dollar, motsvarande 270 miljarder kronor, till totalt 57 miljarder dollar enligt Bloomberg.

Elon Musk har tidigare slagit vad med de som blankat aktier, vilket betyder att personerna har investerat i att aktien ska falla. Om han fick rätt om att kursen istället skulle stiga lovade han att Tesla skulle börja sälja korta shorts – en lek med det engelska ordet för blankning, ”shorting”.

Länk till twitter

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer