Annons

Musk rattar om i Teslas ledningsgrupp

Teslas grundare och vd Elon Musk.
Teslas grundare och vd Elon Musk. Foto: John Raoux
Elbilstilverkaren Tesla har brottats med produktionsproblem, chefsavhopp och dödsolyckor med dess självkörande bilar. Nu vill vd Elon Musk göra om och göra rätt, meddelar han i ett internt meddelande till bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla ska omstrukturera sin ledning och införa en mer ”platt” organisation. Det uppger bolagets vd Elon Musk, enligt Reuters. 

Beskedet meddelades internt till de anställda på måndagen. Det kommer strax efter att Teslas chefsingenjör Doug Field gått på tjänstledighet och ytterligare en hög chef, säkerhetsansvarige Matthew Schwall, gått till konkurrenten Googles division för förarlösa bilar.

”För att säkerställa att att Tesla är väl förberett för framtiden, genomgår vi en grundlig omorganisation av vårt företag”, skriver Elon Musk i meddelandet, enligt CNBC. 

Vilka befattningar och positioner inom bolaget som berörs framgår inte meddelandet, men enligt Elon Musk ska Tesla anställa personer till lägre befattningar.

”Tesla kommer att fortsätta att anställa i snabb takt för att stärka produktionen för Model 3 och stärka framtida utveckling”, skriver Elon Musk vidare.

Läs mer: Efter dödskraschen – toppchef lämnar Tesla

Beskedet om omorganisationen kommer efter att företaget har fått försvara sig i en debatt om dess självkörande bilar är att lita på. Detta efter att en person i mars dog i en krasch med Teslas Model X där autopiloten var aktiverad. Olyckan utreds nu av myndigheter.

Samtidigt bränner bolaget kapital i produktionen av Model 3 och kämpar för att nå en planerad produktionstakt om 5 000 bilar i veckan vid andra kvartalets slut.

Läs mer: Tesla slår förväntan – stiger i efterhandeln

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies