Annons

Musk: ”Norrmännen har rätt att vara arga”

Teslas grundare och vd Elon Musk.
Teslas grundare och vd Elon Musk. Foto: Carla Gottgens
Tesla-vd:n Elon Musk lovar bättring till sina norska kunder efter torsdagens besked om att klagomålen mot bolaget flödar in.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk bemötte på torsdagen kritiken från de norska kunderna om att bolagets kundservice lämnar mycket att önska i landet. Berättigat, skriver han på Twitter och lovar bättring.

”Norrmännen har rätt att vara arga på Tesla. Vi har problem att expandera våra serviceanläggningar, särskilt i Oslo. Det är något som kan lösas snabbt med mobila servicestationer, men vi inväntar tillstånd från myndigheterna”, skrev Tesla-chefen på Twitter.

Läs mer: Misstänkt fusk: Tesla undvek bromstest för att nå produktionsmål 

Uttalandet kommer efter att det norska konsumentverket, Forbrukerrådet, tidigare på torsdagen flaggade för att Tesla flugit upp till en fjärdeplats på listan över bolag som genererar flest klagomål. En markant skillnad från den 24:e plats som bolaget höll i fjol.

”Det är en våldsam ökning. Det ligger andra bilproducenter i toppen, men det är naturligt med tanke på de volymer som dessa omsätter. När det gäller Tesla så ligger de högre än vad som är naturligt sett till omsättningen”, säger Pia Cecilie Høst på Forbrukerrådet till Norsk Telegrambyrå, NTB, rapporterar Bloomberg. 

Läs mer: Norska ilskan: Klagomålen mot Tesla flödar in

Myndigheten har hittills i år tagit emot 118 anmälningar mot bolaget med klagomål om dålig kundservice, sena leveranser och tekniska problem.

Enligt en talesperson för Tesla Norge bör ökningen i antalet anmälningar sättas i relation till den även kraftiga ökningen av antalet Tesla-bilar på de norska vägarna, men att bolaget jobbar på att förbättra sin servicekapacitet.

Elon Musk må göra rätt i att lyssna till den norska vreden. Under första kvartalet uppgick försäljningen av Tesla-bilar i Norge till 162 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,4 miljarder kronor, vilket gör landet till den näst viktigaste europeiska marknaden för bolaget efter Tyskland, skriver Bloomberg. Förra året sålde Tesla runt 8 500 bilar i Norge.

Läs mer: Musk: Vi klarar 6 000 Model 3 i veckan 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer