Annons

Musks rymdbolag stoppar videoverktyget Zoom av säkerhetsskäl

Rymdbolaget Spacex förbjuder anställda att använda videokonferensappen Zoom efter att federala polismyndigheten, FBI, varnat för säkerhetsbrister. Det skriver Reuters.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget uppmanar anställda att framöver använda mejl, sms eller telefon som alternativa kommunikationssätt. Memot daterar till den 28 mars.

Förutom Spacex har även rymdorganisationen Nasa övergett Zoom, enligt en talesperson. Nasa har varit en av Zooms största kunder.

Läs även: Coronarusning för Slack och Zoom på börsen – uppsving för Microsoft

FBI varnade på måndagen för Zoom efter att ha fått in två rapporter där individer tagit sig in på skollektioner, ett fenomen känt som ”zoombombing”. Zoom och andra videokonferensappar har blivit populära under coronakrisen när många tvingats fortsätta jobba eller studera hemifrån.

Förutom FBI har också nyhetssajten The Intercept funnit att bolaget inte använder end-to-end-encryption, vilket innebär att bara personer involverade i kommunikationen kan läsa meddelanden.

Zoom har i ett blogginlägg från vd Eric Yuan lovat att återfå användarnas förtroende genom en omfattande översyn av säkerheten. 

Under coronakrisen har antalet dagliga Zoom-konversationer ökat till 200 miljoner under mars, att jämföra med tio miljoner i december.

Läs även: Investerare skulle köpa aktier i corona-vinnaren Zoom – valde fel bolag

( Finwire / Di Digital ) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer